Friday, December 20, 2013

GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

JOM JOIN!!! HADIAH AWESOME!!
KLIK BANNER ATAS NI UNTUK JOIN!!

 "GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG" 

- SENARAI HADIAH -
 
Pemenang akan ditentukan secara 
Top Refferal - Hadiah Utama❤ Top Refferal - Hadiah Kedua
❤ Random.org -Hadiah Awesome yang lain

Thursday, December 5, 2013

Wordless Wednesday -- diulangiii.. Jangan setting Word Verification.. teman udah Rabunn..


Bagi Blogger baru masih boleh dimaafkan sebab korang taktau.. teman pun dulu taktau.. tapi sib baik ada rakan blogger tolong edjust kan masa tu.. so, buat korang yang tak tau tu.. sila ikut arahan ni yea untuk deactivate kan korang punya word verification tu.. sila lihat bawah...hope ia membantu.. =) gi kat ....

Settings >> Posts n Comments >> Comments >>  Show word verification? >> Pilih NO

Wednesday, December 4, 2013

KENALI SIKAP KUCING ANDA MELALUI PERGERAKAN EKOR

Haaa.. ini untuk korang yang suka bela kucen tapi masih tak tau sikap kucen korang camne.. haaa.. sebenonya, tengok pada ekor pun kita dah leh mengenali emosi/sikap kucen tauu.. ha2.. contok macam kucen teman si Butang n Oyen tu.. kalau manjaaaa.. time baring tu dihempas2 lembut jea ekor depa, tapi kalau macam kita buat dia geram (geletek2 dia) dia akan hempas ekor dia kuat2.. ha3.. cumey gilerrr.. ! kalau korang nak tahu sikap kucen korang camne.. leh lah buat test.. pastu tengok kat gambo atas ni.. betul x? haaa... kann.. teman paling senang nak tau, time kucen mengamok/marah.. heee.. ekor kembang giler!

Tuesday, December 3, 2013

KUCING YANG SETIA

Seekor kucing di Italia menunjukkan kesetiannya terhadap sang majikan yang sudah meninggal dunia. Kucing itu tak pernah lupa mengunjungi makam majikannya setiap hari.

Kucing bernama Toldo itu ditinggal majikannya, Lozelli Renzo, yang meninggal pada September tahun lalu di usianya yang ke-71. Toldo dikabarkan mengikuti rombongan pengantar jenazah yang akan memakamkan jasad majikannya itu di sebuah kompleks pemakaman. Sejak saat itu, Toldo pun mulai sering mengunjungi makam majikannya tersebut.

Kucing itu selalu membawa benda-benda ketika mengunjungi makam majikannya. Benda itu antara lain adalah dedaunan, ranting, dan potongan kertas atau plastik. Demikian seperti diberitakan Digital Spy, 
Senin (7/1).

“Ketika saya mengunjungi makam suami saya bersama putri saya, saya melihat ada kumpulan ranting di atas makamnya. Saya bilang ranting itu dibawa Toldo namun putri saya tidak mau mempercayainya,” ujar istri Renzo. “Seringkali orang yang saya temui dalam perjalanan mengatakan bahwa Toldo telah berada di sana sejak pagi,” tambahnya.

Menurut istri Renzo, suaminya memang memiliki hubungan yang sangat dekat dengan Toldo, sehingga ia tidak heran dengan sikap setia yang ditunjukkan oleh kucing berusia 3 tahun itu.

Monday, December 2, 2013

Tribute to Iyo (Hero)

24 NOVEMBER 2013 - HERO MATI KERANA LEUKEMIA
Entri berkaitan Hero-->HERO
Entri ni teman taip khas untuk Iyo, baru hari ni dapat buat entri ni sebab masa terhad nak buat macam2 sampai terlupa tentang entri Iyo yang dah lama tersimpan dalam draft.. masa nak update blog kucen ni baru ternampak draft entri pasal Iyo.. kucen yang sangat tabah.. kucen yang menjadi buah hati ramai pencinta kucen di Malaysia ni, siapa yang tak kenal icon comel Malaysia ini? Hero atau nama manjanya Iyo.. telah diselamatkan oleh penjaganya yang dikenali sebagai Papa Hero (PH), sehingga Iyo kembali sihat dan lincah walaupun cuma berbekalkan 2 kaki sahaja.. manakala yang lagi dua telah dipotong oleh manusia yang tiada perasaaan.. kejamm.. mujur PH ada memberi sinar baru dalam hidup Iyo.. video Iyo sewaktu mula2 teman lihat dulu cukup menyayat hati.. tak sanggup tengok seksanya seekor kucen diperlakukan begitu.. kini Iyo dah pergi buat selama2 nya.. sedih tak terkata.. tak sangka.. kucen yang selalu menjadi bualan hangat di media2 elektronik, di majalah kini telah tiada.. moga Iyo tidur dengan lena disana yea.. we all love u!
Papa Hero bersama Iyo
time ni Iyo dah start taknak minum langsung, Iyo macam dehydration.. 
22 November 2013 Iyo Warded
Iyo tengah rest baru lepas makan dan buang air besar, semuanya normal dan sepatutnya 
seminggu dari tarikh Iyo dalam gambar ni PH kena bawak ke UPM utk pemindahan darah,
 namun tak kesampaian.. Iyo pergi sebelum waktunya.. 
24 November 2013, Iyo atau Abam (panggilan manja dari PH) telah pergi buat selama2 nya..
sedih dan sebaknye bila baca kata2 PH untuk Iyo ni.. 
"Pelukan terakhir dari Ayah utk Iyo..
Ayah akan kenang jasa Iyo sampai bila2..."
Hero The Legend...

Note : Sedar tak sedar airmata mengalir.. teringat pada kucen teman si Mata Beso yang teman 
sayang sangat tu.. huk2.. tiba2 teringat sangat kat dia.. 

Tuesday, November 26, 2013

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Tengkubutang.. eh.. Anda.. heee..
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com

Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Friday, November 22, 2013

GA NOVEMBER by DEDEQ

KLIK BANNER UNTUK JOIN!

GA NOVEMBER by DEDEQ

Assalamualaikum

Dengan lafaz bismillah hirrahman nirrahim .. 
malam ni dedeq lancarkan satu GA NOVEMBER by DEDEQ ..

Tarikh mula 13 november 2013 - 30 november 2013 (12am)


Hadiah
Top Referral - Jubah Dress x 1 dan Peplum labuh x 1

43 SENARAI HADIAH yang akan diberikan kepada yang BERTUAH 


BUAT AYAT MELALUI AYAT T.I.G.A.B.E.L.A.S 

T-->Tak Teman Sangka..
I-->Igauan Teman jadi Nyata..
G-->Geram Tak Terkira..
A-->Apa Yang Di Harap Tak Menjadi
B-->Buat Nasi Daging 1st Time lah konon..
E-->Elok Molek Rasanya..
L-->Lagi2 Bila Guna Daging Qurban..
A-->Alangkah Enak Rasanya..
S-->Sesuap Demi Sesuap Ditelan, Baru Pasan Nasik Lembikkk.. huwaaaa..

Thursday, November 21, 2013

BLOGGER GEMPAK 2013


KLIK BANNER

Award "BLOGGER GEMPAK 2013" Bermula..!


Berita baik untuk semua blogger Malaysia!

Pelbagai Hadiah Menarik Bakal Dimenangi!

Hadiah-hadiah :

Tempat Pertama : 1 Pemenang - RM100 + Piala "BLOGGER GEMPAK 2013" + 1 Tudung + 1 Bantal Kraftangan Saiz A4 + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Kedua : 1 Pemenang X RM50 + 1 Tudung + 1 Tasbih Digital + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Ketiga : 1 Pemenang X 1 Tasbih Digital + 1 Tudung + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Saguhati : 20 Pemenang X Setiap Pemenang Berpeluang Memenangi Satu Hadiah (Tudung, Shawl, Lotion, Mineral Coffee, Tasbih Digital, Fridge Magnet, Keychain, Masker Savee, Topup HP, Minyak Angin Fresh Care, dan macam-macam lagi)

Menarik bukan?

Syarat-syarat Contest :

1. Follow Blog Ejulz & Semua Sponsor;


2. Like Page FB :


 
3. Klik Banner Sponsor ;

[KLIK]

4. Buat satu entry di blog anda yang bertajuk "BLOGGER GEMPAK 2013 AWARD".
5. Dalam entry WAJIB letak BANNER CONTEST dan hyperlink ke link contest ini.
6. Letak link entry anda pada ruangan kotak komen di bawah.
7. Jika Disahkan Syarat-syarat cukup, Ejulz akan Print Screen entry contest dan akan diletakkan ke dalam Album "BLOGGER GEMPAK 2013" AWARD.
8. Gambar Print Screen Entry yang mendapat LIKE TERBANYAK akan dikira pemenang. 
Kira adil bukan? ^_^


JOIN SEKARANG!

TARIKH TUTUP CONTEST ADALAH 4 JANUARI 2014.

Monday, November 11, 2013

OYEN YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG

 oyen yang dulu bukanlah yang sekarang,
dulu dia kurus sekarang sudah gebuss,
Oyen yang dulu bukanlah yang sekarang,
dulu dia comot sekarang sudah cuteee.. ha2..
Oyen yang dulu bukanlah yang sekarang,
dulu dia manja sekarang dia eksyennn...
 
Oyen yang dulu bukanlah yang sekarang,
dulu suka tido sini, sekarang dah x sukaa..
Heeeeeeeeeeeeee.. saja pagi2 ni teringat nak upload gambo kucen teman yang sekor lagi ni haaa.. yelea.. asik Butang jea jadi pilihan masuk blog teman kan, Oyen takde pun di kasi peluang enterframe.. majok pulak budak tu kang.. hu3.. nah.. sekarang, Oyen pun dah masuk dalam blog teman ni.. puas hati tak Oyen?? ha2..siap buat lagu lak tu.. sebab dulu dia kurus sangat2.. comot..mata berair.. suka beyak n kencing merata.. sampaiiiiilah ke hari ni.. teman x tau nak ngajo camne dah.. degil bebeno dia ni.. tapi nak wat cne.. udah sayang sangat kat dia ni.. redha kan jelea.. cuma kalau nampak dia mula nak mengencing kat mana2, kenalah menjerit sampai cermin pecah kasi dia terkejut.. pastu dengan lipas kudung dia lari kencing kat dalam bekas pasir (Toilet dia) haaa.. pandai lea pulak dia yea.. haishhhhh.. memang menguji kesabaran...
  
yang ni lak si Butang, kucen teman yang palinggg hubby teman sayang.. heee.. pernah berberapa kali cubaan melarikan diri dari umah, pergh.. tercungap2 teman mengejonya.. aduh.. Butang sayang, kat luar tu banyak sangat anjing2 liar, Butang tak tahu lagi apa akan jadi kalau dok luar sana.. tolonglah faham.. hu2.. 

nak tau kisah macam mana start bela Oyen? 
Klik---> OYEN YANG DULU
Klik sini gak ----> OYEN SAKIT
Klik Sini sekali --->MISI MANDI OYEN N BUTANG

Wednesday, October 16, 2013

Giveaway Butik Comel Collection

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Giveaway Butik Comel Collection

HADIAH:
1) Baucar RM200
2) Baucar RM150
3) Baucar RM100
Saguhati: 2 pemenang x Baucar RM50

Hadiah ditaja oleh Butik Comel Collection

PEMILIHAN PEMENANG:
-menggunakan random.org

SEMUA PESERTA BERPELUANG UNTUK MENANG
JOM JOIN RERAMAI!

Tuesday, October 15, 2013

Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com

SENARAI HADIAH

Telekung solat x 3 
Beg x 3 
Selendang/Pashmina x 5 
T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.' 
Kategori 'Officewear'. 
 Kategori beg. 
 Kategori 'Accessories'. 
 Kategori 'Scarf."

SO, APA TUNGGU LAGI?? KLIK BANNER DIATAS UNTUK JOIN!!

Saturday, October 12, 2013

500 FOLLOWER SUDAAA....!!

yeay! baru perasan ada entri yang lupa di publish... sepatutnya di publish hari tu.. masa hari blog kucen teman ni mencapai 500 Follower, tapi udah bz sangat.. terlupa terus nak publish.. hope korang x kisah lea yea teman publish ni yea.. walaupun lambat tetap kena publish gak..(berapa banyak ayat publish daaa..)

Okeylah.. terima kasih wahai pencinta kucen semua yang sudi singgah n follow blog ini, teman rasa hepi sangat2 dan teruja bila dalam x sedar blog ni telah mencapai 500 follower..dan follower bertuah yang menjadi follower ke 500 blog ini adalah seorang gadis comel yang bernama 

Farah Liyana Mohd Salleh <------KLIK SINI untuk berkenalan.. 

SEGMEN UP-KAN FOLLOWER DAN MENANG HADIAH

*KLIK BANNER*
SEGMEN UP-KAN FOLLOWER DAN MENANG HADIAH

Syarat-syarat penyertaan:
1. Copy paste coding dan letakkan kedalam entri anda.
2. Klik iklan untuk fiqa. [KLIK]
    *satu je pun. tak banyak. :3
3. Ikut syarat sponser:

4. DONE! cukup la tu kan syarat nya. so simple meh. KLIK SINI UNTUK KE SEGMEN!
SELAMAT MENYERTAI SEGMEN DAN MENAMBAHKAN FOLLOWER!

Due Date Segment:
a week, from 11/10/2013 to 16/10/2013 (any changes will be inform later)

Giveaway October by Emas Putih


Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi



Friday, October 11, 2013

CIKO DAN KIKI.. KUCEN SIAPAKAH INI.. ?

 CIKO DAN KIKI HEPI DAPAT UMAH BARU.. WEEEEE.... 
Cakkk! haaa..kali ni giliran kucen siapakah jadi pilihan teman untuk di share kat sini? haaaaaa.. he2.. Bubu, Bibi, Koko,Kiko,Cumi,Ciki,Ciko,Dodi,Dudu,Dodo,Tammy,Spoty,Boi Boi.. 
ha2.semua yg teman nyatakan ni adalah nama kucen2 Nekcik  yang ramai tuu.. hu3..teruja nengok gambo kucen cumey2, makanya kali ni teman nak share tentang entri dari Blog Teratak 66 yang dipunyai oleh seorang Pencinta Kucen yang nama panggilan beliau Nekcik .. Masa singgah blog Nekcik teman memang terkejut nengok banyaknya kucen Nekcik.. cumey2 dan gebus2 belaka.. tandanya elok terjaga rapilah tu.. siap buatkan umah special untuk kucen2nya.. memang selesa lea teman nengoknya.. korang nak tengok?? haaa.. jom terjah blog Teratak 66 ni..  jangan lupa baca entri yang ni.. punya banyak kucen Nekcik  !!!

Baca tau.. ---> DIY KITTY'S GARDEN
dan baca ni jugak!--> KELUARGA BUBU

Thursday, October 10, 2013

SIAPA KAT SINI CAT LOVER?

Monday, October 7, 2013

BLOGGER DEDEQDEWISHES.. TQ!!! HE2..

Heeee.. baru2 ni saja nak godek2 balik history FB Tengkubutang Miaw  teman tu.. sekali ternampak lea plak menda yang cumey giler ni kat wall teman.. bila tengok tarikh 23 May 2013 maa.. lorrr.. dah lama berjamang (berzaman) rupanya blogger Dedeq anto ke teman.. hu3.. bole plak x perasan.. hu3.. yolah.. teman ni kadang x tengok sangat notitification FB teman tu.. tu yang tertinggal banyak komen2 n post kengkawan semua.. hu3.. apa2 pun.. nak ucap tQ kat Dedeq sebab dari start  kita kenal, Dedeq x sombong.. walaupun masa tu teman baru nak naik.. blogger picisan jea.. follower pun sikit jerk.. tapi Dedeq still layan sembang dengan teman! spoting lak tuu.. thanx yea yunk! hu3.. entri ni ditujukan untuk Dedeq . hu3.. sape2 yang nak kenal ngan Dedeq or saja nak singgah blog Dedeq leh klik Banner atas ni... hee.. 

Saturday, October 5, 2013

KUCING MATI KERANA DI RACUN !!

KUCING INI MATI KERANA DI RACUN !! 
YA ALLAH, KEJAMNYA MANUSIA YANG BUAT KERJA DURJANA INI!

berita ni teman terlihat kat FB, baru lagi.. bulan sept baru ni.. 
just nak sebarkan moga kita berhati2 lepaskan kucen2 kita ni, sebab ada 
manusia x berperikemanusiaan diluar sana..! 

Lokasi di TAMAN BUKIT CHERAKAH, MERU, KLANG.

Semua kucing2 ini ada tuan. Bukan nya kucing jalanan....
Kawan2 yang tinggal berhampiran kawasan tersebut, 
tolong pastikan kucing2 korang semua di tempat yang selamat.

Semoga Allah menurunkan balasan yang setimpal bagi yg bertanggungjawab.

ALANG DAN ATIH

Sape punya kucen niii? heeeee...
Ha2.. semalam teman ada post kat FB teman (KLIK SINI) semalam pasal nak masukkan entri sape2 yang ada kucen kesayangan tu dalam entri teman akan datang.. insyaAllah.. setiap hari akan ada entri kucen korang yang teman akan backlink kan ke blog korang lik.. so, pelawat2 leh lea mengunjung ke blog korang lepas dah singgah sini kann.. hu2.. Ok lah.. buat permulaan teman masukkan dulu link entri Pencinta Kucen yang sorang ni.. teman masukkan pun sebab ternampak entri kucen dia yang cumey macam muka kucen teman.. hik3.. Nama kucen Asha tu Alang dan Atih.. cute kann.. hee..  
jom singgah blog -->Asha

Thursday, October 3, 2013

GREY-C NAMA KUCING ZIZAN RAZAK

haiii.. lama tak hupdate sini yeww.. ok lah.. hari ni teman nak share gambo yang teman google kat internet tentang gambo GREY-C iaitu kucen kesayangan Zizan Razak nih.. cumey giler.. tak tau plak teman yang Zizan ni suka kucen, masa search kat google gambo kucen, teman ternampak lea zizan n kucen kesayangannya nih.. waaaa.. i like org yg suka kucen.. sebab org yang suka kucen ni penyayang... macam my hubby miaw2.. kui3.. ok lah.. xmo bebel panjang2.. 

 
ini bukan kucen zizan, tapi saja letak sebab sweet.. 
suka zizan suka kucen
 
Gray-C nak ikut jengjalan.. masuk bag senyap2.. heee..
 
ha3.. macam kucen2 lain gak.. suka buat laptop jadi katil deme..
montel nya Gray-C.. bulu macam Oyen teman jea..
 
Gray-C dan tuannya yang suka buat lawak, Zizan Razak
 
ho2.. ni gambo lama yea.. bersama Gray-C dan 
Juliana Evans yang juga syg kucen..