Thursday, February 28, 2013

segmen-menang-rm-200-by-putry-mirah




Lagi Segmen untuk di join.. sape menang dpt tiket gi effel tower! haaaa.. kih3.. teman acah aje.. sape nk bg adiah beso mcm 2.. tp yg ditawarkan ni pun beso gak nilainya weh.. RM200! sape nk bagi cer citer! heh3.. join j.. pastu leh tambah follower kita (he3.. mind dh set nk tambah follower j ni..nk kenal lebih ramai blogger.. salahkah? ikhlas ni tauuu.. heh3.. =) .... apa2 pun toksah banyak citer.. join jer.. x susah pun.. just follow j apa syarat2nya pastu buat entri mcm teman ni.. kalau ada rezeki dapat lea.. klu xdpt 2 maknanya redha j lea.. heh3.. hope jgn lea nilai pemenang dgn blog paling cantik.. parah lea.. xde harapan teman nti.. kih3.. what ever... apa lagi.. jommm join jom.. KLIK KAT BANNER ATAS YANG GOYANG2 tu.. hik3 .. comey je dia goyang2 kan..  (^____^)b

GA | 2013


JOM sertai GA ni nak.. saja memeriahkan segmen kawan kita ni.. support dia buat segmen.. jomm..
Teman Tag korang yea..

dh tag u all.. he2.. jom join sambil berkenalan dgn lebih ramai blogger dlm segmen ni.. jommm! kawan2 lain pun leh join gak tau.. teman nk tag semua, ramai lea pulak.. hee.. jom join n jadi kawan hayati baharudin jom! memeriahkan dunia blogger kita dgn sikap ramah tamah ( ramah sgt lea teman ni yew!)

Fabuloous Giveaway



Haluuuuu.. buat ape 2 semua? kalu xde buat apa2.. jom lea join segmen ni nak?? caranya x susah pun.. korang ikut je arahan n syarat yg diperlukan.. apapun.. KALAU NAK JOIN, KLIK BANNER KAT ATS NI .. 
klik jgn x klik.. he2.. 


SEBELUM TU.. JOM CUCI MATA DGN HADIAH2NYA DULU..

Hadiah-Hadiahnyaaaa.. pararap papaaaa... hoh.. bg gegurl gerenti suka ni kan.. bg boboi lak leh je join, mana tau dapat leh jgk jd kan present buat awek mengkume.. toi tak.. jom kita kasi buka mata beso2 apa HADIAH-HADIAHnya... scroll plzzz... =P


TONY MOLY LIP TINT- Cherry Pink



TONY MOLY PETITE BUNNY GLOSS BAR
random colour

TONY MOLY TOMATOX MAGIC WHITENING PACK SAMPLES


FACE MASK - random

CRYSTAL COLLAGEN EYE MASK

SKIN79 BB CREAM SAMPLES


THE FACE SHOP BIG FRESHIAN MASCARA


ETUDE HOUSE STYLING EYELINER
dan Hadiah tambahan ( d latest one! )
Season's love hand lotion set! ada 5pcs in set
Untuk Nota tuan punya blog --->  Farah Hafizah 



  •    Wajib like Fabuloous Korean Cosmetic  --> DONE
  •    Wajib follow Farafiza's Blog ----> DONE
  •    Buat entry bertajuk "FABULOOUS GIVEAWAY"  ---> DONE
  •    Letakkan banner di atas di dalam entry ----> DONE
  •    Wajib masukkan senarai hadiah dalam entry  ---> DONE
  •    Promote la untuk meriahkan lagi giveaway ni... :)  ---> DONE 
  • Letakkan link entry dan ID FB anda di ruangan komen di bawah   --->DONE  
  • Klik  'Add to circle' dan tick 'following'   -----> DONE
  • Friday, February 22, 2013

    "22th Birthday GiveAway" (by Anis Athia)



    Hai.. jom join Segmen nak.. ada byk hadiah menarik untuk dimenangi.. kalau dapat 2 rezeki.. klu xdpt 2 x menjadi masalah buat teman sebab apa yg penting teman nak naikkan bilangan follower teman.. nak tambah ramai rakan blogger.. supaya dapat kenal lagi ramai blogger2 kreatif kat sini.. he3.. apa2pun.. sdikit sebanyak mmg mengharapkan jugaklea dpt hadiah dari segmen yg kita enter toi x.. heh.. okeh2.. tamo citer byk2.. jom join jomm! meriahkan lagi segmen ni.. =)

    CARA NAK JOIN?? KLIK KAT BANNER ATAS NI.. yang ada awek cumey 2.. heee..selamat bersegmen n semoga berjayalah kita semua grab hadiah 2 yea.. (huh.. berangan kuat nih.. )

    Scarlett | Ibu Kucing yang Berani..

    Scarlett bersama brg mainannnya.. tisu2 kain2.. n benang2.. hee.. 
    haa.. cer tgk wajah Scarlett ni.. ada nampak pelik x?
    cuba tenung lg.. ada apa2 yg pelik x?
    yg ni.. masih x nmpk apa yg pelik?
    ok lea.. meh kita zoom.. nampak kan.. mata scarlett agak pelik.. nk tahu kenapa? jom baca citer sedih ni.. sebak teman membacanya tauu.. opss.. air mata udah jatuh.. =(
    mungkin gambar ini bole menceritakan segalanya? apa2 pun baca citer bawah ni.. citer ni berlaku tahun 1996.. jom kita baca n kalau nk tau lebih story.. gi tanya pakcik google yeaa..! 

    Kucing pun sayang anak.. aduh tiba2 teman rasa sedih n pilu baca artikel ni.. memang terbayang j cara mcm mana ibu kucen ni menyelamatkan ank2 nya dari kebakaran.. memang kagum dgn pengorbanan ibu kucen ni..

    Scarlett. Itulah nama bagi seekor ibu kucing yang amat berani, penuh kasih sayang dan sanggup menghadapi pelbagai kemungkinan. Mempunyai bulu jenis Calico, ia pernah menjadi tajuk perbualan utama seluruh dunia dalam insiden menyelamatkan lima ekor anak-anaknya daripada dijilat api kebakaran di tempat tinggalnya.

    Mengimbau kembali kejadian ngeri itu, Scarlett tinggal di dalam garaj di Brooklyn bersama anak-anaknya. Ketika kebakaran itu berlaku, tiada ahli keluarga tuannya yang berada di rumah kerana mereka semuanya keluar bekerja. Setelah api dipadamkan, anggota bomba dapat melihat kucing itu dengan perlahan-lahan membawa anak-anaknya berusia empat minggu dari bangunan yang telah rentung, hangus dijilat api.


    Keadaan Scarlett yang hangus teruk sangat menyayat hati mata yang memandang. Dalam keadaan telinganya yang terbakar, matanya yang melecur serta melekat dengan hidungnya, dengan penuh kasih sayang dia menyusun anak-anaknya seekor demi seekor agar selamat walaupun keadaan dirinya amat kritikal. Setelah memastikan kesemua anaknya selamat, ia rebah menyembah bumi lalu pengsan tidak sedarkan diri. (gambar 1 & 2)


    Ahli bomba David Giannelli mengambil kesemua kucing-kucing itu untuk dirawat. Akhirnya, setelah dirawat, Scarlett kembali sihat. (gambar 3) Namun, parut di muka dan badannya tidak dapat dihilangkan. Selepas daripada itu, Scarlett dan anak-anak diambil semula oleh tuannya untuk dijaga.


    Kini Scarlett telah tiada. Kejadian yang berlaku pada tahun 1996 banyak memberi pengajaran kepada kita tentang erti pengorbanan dan kasih sayang seorang ibu walaupun ia hanya seekor haiwan. 


    P/S : Duhai Scarlett, dirimu merupakan contoh Ibu yang terbaik. Anak-anak dan keturunanmu pasti berbangga dengan pengorbanan yang engkau lakukan. Manusia yang MEMBUANG dan MEMBUNUH anak mereka perlu malu kepada kamu! Kamu hanyalah seekor haiwan namun hatimu lebih mulia dari manusia yang ramai berperangai seperti syaitan. Semoga kisah ini menjadi pengajaran dan tauladan kepada kita semua.

    Friday, February 8, 2013

    Anakin - Si Kucen Berkaki Dua


    Kucen ini namanya Anakin.. Comel X? kecomelannya menutup kekurangan kucen ini.. nk tau apa critanya? meh baca critanya kat bawah ni.. =)


    Seperti diberitakan laman orange.co.uk, anak kucing berkaki dua ini diberi nama Anakin. Kucing ini ditemukan dan diadopsi oleh Carrie Hawks,36, seorang seniman dari Florida Amerika Serikat, yang fokus pada karya-karya kucing fantasi.
                                         
    Anakin lahir tanpa tulang punggung dan tanpa tulang belakang, dengan dua kaki. Walaupun cacat, anak kucing ini tak kekurangan dalam pertumbuhannya. Lincah, dan menarik perhatian orang  di sekitarnya.
    “Saya selalu merasakan hubungan khusus dengan kucing karena kepribadian yang unik. Kucing milik saya menjadi inspirasi dan model pekerjaan saya,”ujar Hawks.


    Hawks pertama kali menemukan anak kucing cacat ini saat dia berjalalan ke hutan di dekat tempat kerja ayahnya. Kucing cacat itu berada dalam sekelompok kucing liar yang sedang mencari makan.
    Kucing itu diambil dan dipelihara Hawks. Dia memberi nama Anakin pada kucing cacat itu, dan memosting video kucing cacat ini di YouTube.


    Dalam pemeliharaan Hawks, Anakin tumbuh dengan baik. Terlepas dari kesulitan yang mencolok, video itu menunjukkan bahwa Anakin mampu hidup dengan baik.


    Kucing itu cenderung berjalan dengan kaki depannya dan menggunakan ekornya untuk menjaga keseimbangan. 



















    Thursday, February 7, 2013

    ~ALBUM AKSI KUCEN BERDIALOG~


    arkhh.. aku x larat dah.. bila tuan aku nk bg mkn nih... lapoooo!

    bestlea kerusi ni.. selesa jea duduk ats ni..

    aish.. dok lea diam2 budak, 2 fotografer nk amik gmbr kita 2.. 

    hik3.. aksi kucen merajok.. hah3.. baru tauu!

    Tuan, syukur tuan dh balik.. saya lapo ni.. peluk saya cepat tuan.. pejam mata.. aumrpppmmm.. ngap3.. (he3..pandai2 j aku buat dialog yea! ini semua POYO! ) ha3






    RUMAH TIDUR UNTUK KUCEN.. JIMAT PUN JIMAT.. MESRA ALAM LAGI TUUU.. HU3


    Hai lah Butang ( nama kucen teman )..  awatlea teman idak tau pasai ni awai2 lg? hik3.. x kreatif lea Otak teman ni.. apparraaa.. kalau tak, dah ada rumah sendiri dah si butang teman ni.. xdelea dia merayap dok tido tepi kasut lah.. (peluk kasut tuan dia jd bantal peluk.. hu3), kadang kesian tgk tido dkat depan balcony 2 lah.. tido bawah katil lah.. pastu tido belakang mesin basuh pun ada.. dh lea kawasan 2 lembap2.. abes basah perut dia.. tp dia idak heran pun perut dia basah.. dh sememangnya x takot air dia nih.. huuu.. kesian butang yea.. dpt tuan yg mcm teman ni.. x kreatif lansung! haish.. ni dh tau ni, boleh lea cuba buat yea.. kpd yg suka kucen n ada bela kucen 2.. meh try sama.. teman share ni dari sumber kat FB.. xtau lea sape tuan punya idea yg sebenonya yea.. yg pasti bukan idea teman, sebab teman idoklea skreatif ini.. kui3.. lepas ni Butang ada rumah baru la yea.. heh3.. tp.. mcm nk mintak org umah lg sorg buatkan jew.. hik3 (ini bkn x kreatif, ini penyakit malas dtg menyerang namanya.. kah3.. aipppppp... mengkume pun mcm lea rajin bebeno! wek! wek! wek! udah2.. stop.. tataaaaa...

    Wednesday, February 6, 2013

    Anak Kucen Ni Dengan Muka Pelik Nak Tau Binatang Apekah bersama dia skrg.. hih3


    Apa benda ni yea.. buruk bebeno teman tengok.. nak kata kain buruk bukan.. dia bergerak2 nk kata tikus pun bukan gak.. tikus aku cam bau dia.. huh.. x mo dok dekatlea.. mungkin bahaya utk teman.. jarak mcm ni dh selamat kot..risau teman tgk menatang ni.. lain macam je.. kang d kokak nya aku naya je..

     Mungkin lagi jauh lagi selamat kot..


    Tapi teman tak puas hati lea pulak selagi taktau apekah menatang ini.. jap biar teman beranikan diri bertanya.. "weh, Ko sape hah? ko ni bukan kucen kan?

    Monday, February 4, 2013

    Kucen Yang Paling Malas Sekali in d world..




    Olololoh.. cumeynya kucen ni.. tiap masa asik tido j kojenye.. duduk pun tido?? hu3.. sabo jelah.. tapi semua foto2 kucing ni cumey2 belaka kan.. hih3.. cute sgtt.. nak tau sape kucen ni? inilah kucen paling malas di dunia.. he3.. Kucing yang berasal dari  jepang ini namanya Shironeko..  Shironeko seekor kucing rumahan biasa yang memiliki kebiasaan menghabiskan waktu dengan tidur, malas sangat2 kan! namun kerana kebiasaan inilah, nama shironeko fofuler dikalangan orang, bahkan termasuk salah satu hewan terpopuler di dunia maya.


    Pemilik kucing ini telah membuat akaun youtube khusus untuk shironeko dengan nama pengguna shironekoshiro, total video yang di view sampai saat ini sudah mencapai angka yang tinggi, dan sukses memiliki pelanggan setia videonya yg diluar jangkaan..luar biasa untuk seekor kucing pemalas. Dan berikut beberapa foto lucu shironeko dari berbagai sumber. Jom kita senyum ramai2... heeee...


    ummmmm.. Zzzzzz...

    erk.. kroh.. kroh..

    Apalah dia ni.. asik tido jelea!


    aish.. ngatok plak time ni.. (walhal stiap masa ngatoknya.. aish.. )

    buatlea apa saja.. teman tido jugakk.. hu2

    sambil bercucuk tanam leh terlelap.. hu3

    oarghhh.. ngatokkknyeeeew!

    masyaAllah.. letih..

    hih3.. ni letak bom ats kepala pun redo je kot..

    aish...

    aishh lagi..

    hu3.. apa nk jadi..

    jgn kacu.. teman nk tido.. x cukup tido ni..

    lawok betul dia ni..

    hihu..

    kroh.. kroh.. siap berbantal n berselimut tuuu..

    tido camni pun jadi..

    rosak gambo.. dia ni asik tido jew pun..

    aiyakk.. sini pun leh layan tido kaa?

    ish.. ish.. ish..

    haaa.. baru nampak mata sikit.. hih3