Friday, December 20, 2013

GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

JOM JOIN!!! HADIAH AWESOME!!
KLIK BANNER ATAS NI UNTUK JOIN!!

 "GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG" 

- SENARAI HADIAH -
 
Pemenang akan ditentukan secara 
Top Refferal - Hadiah Utama❤ Top Refferal - Hadiah Kedua
❤ Random.org -Hadiah Awesome yang lain

Thursday, December 5, 2013

Wordless Wednesday -- diulangiii.. Jangan setting Word Verification.. teman udah Rabunn..


Bagi Blogger baru masih boleh dimaafkan sebab korang taktau.. teman pun dulu taktau.. tapi sib baik ada rakan blogger tolong edjust kan masa tu.. so, buat korang yang tak tau tu.. sila ikut arahan ni yea untuk deactivate kan korang punya word verification tu.. sila lihat bawah...hope ia membantu.. =) gi kat ....

Settings >> Posts n Comments >> Comments >>  Show word verification? >> Pilih NO

Wednesday, December 4, 2013

KENALI SIKAP KUCING ANDA MELALUI PERGERAKAN EKOR

Haaa.. ini untuk korang yang suka bela kucen tapi masih tak tau sikap kucen korang camne.. haaa.. sebenonya, tengok pada ekor pun kita dah leh mengenali emosi/sikap kucen tauu.. ha2.. contok macam kucen teman si Butang n Oyen tu.. kalau manjaaaa.. time baring tu dihempas2 lembut jea ekor depa, tapi kalau macam kita buat dia geram (geletek2 dia) dia akan hempas ekor dia kuat2.. ha3.. cumey gilerrr.. ! kalau korang nak tahu sikap kucen korang camne.. leh lah buat test.. pastu tengok kat gambo atas ni.. betul x? haaa... kann.. teman paling senang nak tau, time kucen mengamok/marah.. heee.. ekor kembang giler!

Tuesday, December 3, 2013

KUCING YANG SETIA

Seekor kucing di Italia menunjukkan kesetiannya terhadap sang majikan yang sudah meninggal dunia. Kucing itu tak pernah lupa mengunjungi makam majikannya setiap hari.

Kucing bernama Toldo itu ditinggal majikannya, Lozelli Renzo, yang meninggal pada September tahun lalu di usianya yang ke-71. Toldo dikabarkan mengikuti rombongan pengantar jenazah yang akan memakamkan jasad majikannya itu di sebuah kompleks pemakaman. Sejak saat itu, Toldo pun mulai sering mengunjungi makam majikannya tersebut.

Kucing itu selalu membawa benda-benda ketika mengunjungi makam majikannya. Benda itu antara lain adalah dedaunan, ranting, dan potongan kertas atau plastik. Demikian seperti diberitakan Digital Spy, 
Senin (7/1).

“Ketika saya mengunjungi makam suami saya bersama putri saya, saya melihat ada kumpulan ranting di atas makamnya. Saya bilang ranting itu dibawa Toldo namun putri saya tidak mau mempercayainya,” ujar istri Renzo. “Seringkali orang yang saya temui dalam perjalanan mengatakan bahwa Toldo telah berada di sana sejak pagi,” tambahnya.

Menurut istri Renzo, suaminya memang memiliki hubungan yang sangat dekat dengan Toldo, sehingga ia tidak heran dengan sikap setia yang ditunjukkan oleh kucing berusia 3 tahun itu.

Monday, December 2, 2013

Tribute to Iyo (Hero)

24 NOVEMBER 2013 - HERO MATI KERANA LEUKEMIA
Entri berkaitan Hero-->HERO
Entri ni teman taip khas untuk Iyo, baru hari ni dapat buat entri ni sebab masa terhad nak buat macam2 sampai terlupa tentang entri Iyo yang dah lama tersimpan dalam draft.. masa nak update blog kucen ni baru ternampak draft entri pasal Iyo.. kucen yang sangat tabah.. kucen yang menjadi buah hati ramai pencinta kucen di Malaysia ni, siapa yang tak kenal icon comel Malaysia ini? Hero atau nama manjanya Iyo.. telah diselamatkan oleh penjaganya yang dikenali sebagai Papa Hero (PH), sehingga Iyo kembali sihat dan lincah walaupun cuma berbekalkan 2 kaki sahaja.. manakala yang lagi dua telah dipotong oleh manusia yang tiada perasaaan.. kejamm.. mujur PH ada memberi sinar baru dalam hidup Iyo.. video Iyo sewaktu mula2 teman lihat dulu cukup menyayat hati.. tak sanggup tengok seksanya seekor kucen diperlakukan begitu.. kini Iyo dah pergi buat selama2 nya.. sedih tak terkata.. tak sangka.. kucen yang selalu menjadi bualan hangat di media2 elektronik, di majalah kini telah tiada.. moga Iyo tidur dengan lena disana yea.. we all love u!
Papa Hero bersama Iyo
time ni Iyo dah start taknak minum langsung, Iyo macam dehydration.. 
22 November 2013 Iyo Warded
Iyo tengah rest baru lepas makan dan buang air besar, semuanya normal dan sepatutnya 
seminggu dari tarikh Iyo dalam gambar ni PH kena bawak ke UPM utk pemindahan darah,
 namun tak kesampaian.. Iyo pergi sebelum waktunya.. 
24 November 2013, Iyo atau Abam (panggilan manja dari PH) telah pergi buat selama2 nya..
sedih dan sebaknye bila baca kata2 PH untuk Iyo ni.. 
"Pelukan terakhir dari Ayah utk Iyo..
Ayah akan kenang jasa Iyo sampai bila2..."
Hero The Legend...

Note : Sedar tak sedar airmata mengalir.. teringat pada kucen teman si Mata Beso yang teman 
sayang sangat tu.. huk2.. tiba2 teringat sangat kat dia..