Monday, December 2, 2013

Tribute to Iyo (Hero)

24 NOVEMBER 2013 - HERO MATI KERANA LEUKEMIA
Entri berkaitan Hero-->HERO
Entri ni teman taip khas untuk Iyo, baru hari ni dapat buat entri ni sebab masa terhad nak buat macam2 sampai terlupa tentang entri Iyo yang dah lama tersimpan dalam draft.. masa nak update blog kucen ni baru ternampak draft entri pasal Iyo.. kucen yang sangat tabah.. kucen yang menjadi buah hati ramai pencinta kucen di Malaysia ni, siapa yang tak kenal icon comel Malaysia ini? Hero atau nama manjanya Iyo.. telah diselamatkan oleh penjaganya yang dikenali sebagai Papa Hero (PH), sehingga Iyo kembali sihat dan lincah walaupun cuma berbekalkan 2 kaki sahaja.. manakala yang lagi dua telah dipotong oleh manusia yang tiada perasaaan.. kejamm.. mujur PH ada memberi sinar baru dalam hidup Iyo.. video Iyo sewaktu mula2 teman lihat dulu cukup menyayat hati.. tak sanggup tengok seksanya seekor kucen diperlakukan begitu.. kini Iyo dah pergi buat selama2 nya.. sedih tak terkata.. tak sangka.. kucen yang selalu menjadi bualan hangat di media2 elektronik, di majalah kini telah tiada.. moga Iyo tidur dengan lena disana yea.. we all love u!
Papa Hero bersama Iyo
time ni Iyo dah start taknak minum langsung, Iyo macam dehydration.. 
22 November 2013 Iyo Warded
Iyo tengah rest baru lepas makan dan buang air besar, semuanya normal dan sepatutnya 
seminggu dari tarikh Iyo dalam gambar ni PH kena bawak ke UPM utk pemindahan darah,
 namun tak kesampaian.. Iyo pergi sebelum waktunya.. 
24 November 2013, Iyo atau Abam (panggilan manja dari PH) telah pergi buat selama2 nya..
sedih dan sebaknye bila baca kata2 PH untuk Iyo ni.. 
"Pelukan terakhir dari Ayah utk Iyo..
Ayah akan kenang jasa Iyo sampai bila2..."
Hero The Legend...

Note : Sedar tak sedar airmata mengalir.. teringat pada kucen teman si Mata Beso yang teman 
sayang sangat tu.. huk2.. tiba2 teringat sangat kat dia.. 
Reactions:

6 comments:

  1. Sungguh kasihan pada Hero, haraplah tuan yang membelanya sentiasa bersabar.

    ReplyDelete
  2. Baca juga kisah hero ...
    Bertuah juga abam sbb dpt pnjaga yg penyayang.
    Semoga abam tenang d sana

    ReplyDelete
  3. semoga aman damani di sana....

    ReplyDelete
  4. kesiannya .. mesti still teringat lagi kan. yela kucing peliharaan ..

    ReplyDelete
  5. Kesian Hero.. smpi juga waktunya...

    ReplyDelete
  6. memang xdapat la nk cari ganti iyo tu tapi kalau papa hero nk teman baru, mesti byk kucing yg excited nk ikut dia balik

    ReplyDelete

Hai.. cat lover! meh lea komen kat sini.. kucen2 teman happy sgt kalau korang komen kat sini.. depa ckp.. thank you yu all yg encem, cute,lawo,cun,ganteng! he3..