Tuesday, December 9, 2014

Rumah Baru Untuk Si Comel | Persatuan Kebajikan Haiwan PAWS

Alalalala .. Comelnya kucen tu dengan dog tu kan.. hee.. ops.. itu bukan butang yea.. | Haa.. mereka ni happy sebab dengo citer nak dapat umah baru.. Mereka dah bersedia untuk berpindah ke rumah baru mereka . Apa yang mereka perlukan sekarang adalah beberapa dana untuk membantu mereka membina semula tempat tinggal baru mereka di tanah baru . Sumbangan dan sokongan berterusan sangat dihargai. Kawan-kawan, mari kita membantu mereka ? :)

PAWS ( Paws Haiwan Persatuan Kebajikan ) telah ditubuhkan pada tahun 1987 oleh sekumpulan kecil sukarelawan tempatan dan ekspatriat.

PAWS telah destinasi terakhir untuk Piatu bulat -up dari kawasan-kawasan perumahan dan jalan-jalan setiap hari . Setelah dibawa ke tempat perlindungan , Piatu berdiri peluang mendapat homed semula , yang cedera menyusui kembali, mumia dengan tandu diasingkan dan ya, sangat sakit atau cedera , euthanised .

PAWS telah dibina pada patch tanah yang dimiliki oleh Sime Plantations di Subang Jalan Lapangan Terbang . Kumpulan berbeza bangsal dan halaman yang masih berdiri hari ini dan pada masa ini kira-kira 400 rumah kucing dan anjing .

Dan berita baik adalah, MB Azmin telah mengarahkan Pejabat Tanah Daerah untuk bekerja dengan Sime Darby untuk mengenal pasti tanah alternatif bagi mereka untuk berpindah ke !

Kini mereka perlu mengumpul dana untuk penempatan semula dan akhirnya pembinaan semula tempat tinggal di tanah yang baru apabila ia telah dikenal pasti !

Mari kita membantu dan menyokong untuk mengumpul dana bagi peristiwa besar ini untuk PAWS menyebarkan pesanan ini keluar dan memberikan mereka sumbangan untuk membina rumah baru mereka .

A kesinambungan sokongan dan bantuan daripada orang awam sentiasa diperlukan di PAWS . Bantuan anda akan membawa perubahan kepada mereka . Mari kita membantu ! :)

Untuk lebih maklumat , sila layari 

Monday, December 8, 2014

JOM JOIN GIVEAWAY DI BLOG TENGKUBUTANG!!

KLIK BANNER UNTUK JOIN! |
JOM JOIN GIVEAWAY TEMAN DI BLOG OFFICIAL TEMAN, TENGKUBUTANG BLOGSPOT... ADA BANYAK HADIAH MENARIK UNTUK DIMENANGI.. JOM JOIN.. CUKUPKAN SYARAT TAUUU..
BismillahirRahmaniRahim..
Pada 25 November 2014 yang lepas genaplah 2 tahun blog kesayangan teman ni haa.. Kalau umur budak, udah berlari-lari dah budaknya kann.. huhuhu..

Sempena ulangtahun Blog TENGKUBUTANG yang dah mencecah 2 tahun ni, teman nak buat Giveaway sikit lah.... heee.. just nak buat penghargaan buat korang yang sudi jenguk dan singgah sini selalu.. jasa korang tetap teman kenang sampai bila2.. heee.. ok lah.. hope korang sudi-sudilah join yea.. hope dapat sambutan dari rakan blogger semua.. 

GIVEAWAY terbuka kepada semua rakan blogger di Malaysia. GIVEAWAY bermula pada hari ini, 7 Disember 2014, iaitu tepat jam 11 Pagi sehingga 20 Disember 2014 (jam11.59 malam) 

Semua Blogger Malaysia dijemput menyertainya. Para SPONSOR pun leh join gak.. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lengkapkan 8 Syarat dibawah :

1.) Buat entri bertajuk "GIVEAWAY 2 YEAR BLOG TENGKUBUTANG" . 
TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa pastikan link ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen INI.. kat tempat lain x dilayan.. harap maaf yea.. sila ikut arahan kalau taknak penyertaan terbatal..=)



3.) Follow Instagram
❤ Mawar Biru ❤ Ct Aman❤ izz_zara_shoppe ❤ mamanautokou ❤ Krim Herba Kemboja Original   ❤ ietamatsaad❤  LadyShah



4.) Like Fanpage Sponsor (akan di check!) 



5.) Add Facebook



 5.)  Add Blog Mawar Biru ke dalam Bloglist korang (Wajib! akan di check!)

6.) ❤ LIKE n SHARE GAMBAR INI di wall FB korang secara Public (akan di check!)

7.) ❤ LIKE n SHARE GAMBAR INI di wall FB korang secara Public (akan di check!)

8.) ❤ LIKE DAN KOMEN APA SAJA di GAMBAR INI (akan di check!)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
- SENARAI HADIAH -
- SENARAI PESERTA (akan di update) -

 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Random.org

NOTA :
Thank You buat semua peserta yang sudi join, teman mohon maaf kalau banyak sangat korang kena LIKE n FOLLOW.. moga kepenatan korang mendapat ganjarannya.. doa2 kan yea..TQ sebab sudi join, 

Jom support GA TENGKUBUTANG ni!! =)

Note : Sila cukupkan Syarat yea.. Kalau didapati Syarat tak cukup selepas pengumuman Hadiah sekalipun, Pemenang dibatalkan, dan dengan serta merta pemenang lain yang cukup syarat akan dipilih.. baru adil kan..