Tuesday, September 1, 2015

KUCING BERNAMA ADIK TAKUT SUNAT! WAHAHAHA..

Hahahahaha.. adoiii.. gelihati teman baca caption pada gambar ni.. nak pulak muka ada le rasa macam adik sikit.. pastu kelakar sebab nama nya pun adik.. hihihi.. teman share dari Page Dunia Kucing tadi ha.. kalau korang nak tersenyum... meh tengok gambar2 ni.. ikut jalan ceritanya.. memang kelakar.. wakakakakakkk
 









Hahahaha.. mengamok dia nak balik taknak sunat punya pasal..

Enjoy this foto yaaa.. hehehe

FOTO KUCING TIDUR DALAM PASU

 Foto Kucing Dalam Pasu
Sangat-sangat comel kan.. Kucen memang suka tempat-tempat yang sejuk ni.. mungkinlah dalam pasu ni buat diorang lebih selesa tidur.. hahaha.. tapi pelik gak.. dalam banyak-banyak kucen yang teman bela dari dulu, tak ada pulak yang suka tidur dalam pasu macam kucen-kucen dalam gambo ni.. huhuhu.. dalam raga atau bakul ada la.. hehehe.. tu yang teman rasa nak letak gak gambo kucen-kucen dok dalam pasu ni ha.. hahahah.. omey giler semua.. geramm.. jom cuci mata.. yang mana satu pilihan hati korang? 












Sunday, August 30, 2015

IBU KUCEN DAN DUA ANAKNYA PERLUKAN TUAN...

Ibu kucen perlukan tuan... |
Salam.. Ada sesiapa yang berhajat nak bela kucen tak.. Kat bawah umah teman ni ada ibu kucen baru beranak.. Ada 2 ekor anak dia.. Bulu cantik sangat.. Belang2 macam butang tapi belang dia kaler Coklat susu.. Cantik sgt.. Mcm bengal snow.. 

Teman takleh nak amik sebab hubby kata 3 ekor yang ada pun hampir terabai sebab selalu kena tinggal, inikan pulak nak tambah lagi.. So, teman just sediakan tempat tidur ibu kucen dan anak2 dia dalam sebuah kotak yang diletakkan bawah tangga.. 

Tapi sedih bila tengok ibu kucen dan anak2 dia kat situ.. Takde umah.. Hemm.. Harap sangat ada orang amik depa 3 beranak, dan bela elok2.. Tapi takde gak.. Kesian dia.. 

Tadi masa teman dan hubby bagi ibu kucen makan wetfood.. MasyaAllahhh.. Macam tak makan seminggu.. Dia makan setengah tin besar wetfood tu.. Lapar sangat dia.. Kesian.. Dah la nak menyusukan anak dia, makan tak cukup camne nak ada susu.. Kesiann.. 

Suara dia yang tersekat2 dan manja tu buat teman rasa nak nangis je.. Rasa nak amik dia bawak masuk umah.. Tapi apakan daya.. Kena fikir gak akan datang macam mana.. Hemm.. Korang nak kucen tak.. Ambillah ibu kucen dan dua anaknya ni.. Murah rezeki korang pelihara haiwan comel ini.. 

Wednesday, August 19, 2015

3 Tanda Apabila Kucing Datang Kepada Kita Bukan Orang Lain

3 Tanda Apabila Kucing Datang Kepada Kita Bukan Orang Lain | hemm.. teman selalu kalau gi kedai makan dengan hubby.. memang selalu ada je kucing mai kat kaki teman mintak lauk.. ada yang sipa panjat kerusi sebelah dan dok atas riba.. masyaAllah.. haha.. gelihati pun ada.. kucing nya alahai.. comey sangat2 weh.. temn dah kenen2 hubby teman, hubby macam tau je teman nak request bawak balik, terus hubby cakap.. yang 3 ekor kat umah tu pun kita dah pening bila time nak balik kampung.. hahaha.. terus teman senyum.. yelah yelah.. tak tambah dah.. hahaha... mujur kat kedai makan tu ramai yang sudi bagi kucen-kucen stray tu makan... takpelah.. kalau kome gemok kat kedia tu, teman tak kisah.. kome dok situ je la ye.. =) jaga diri elok2, jangan main tepi jalan, banyak keta.. tauuu!





Monday, August 10, 2015

BUTANG DAN ADIK DAPAT BOTOL SUSU BRAND TUPPERWARE

wahh.. suka bebenar lah si BUTANG DAN ADIK DAPAT BOTOL SUSU BRAND TUPPERWARE yea.. memang kekenyangan la korang minum air yeaaa.. hahaha... eh tak laa.. botol tupperware ni botol kami.. bukan depa ni punya.. hihihi.. saja nak simpan kat sini buat kenangan.. suka tengok muka dan reaksi depa dua ekor ni bila tengok benda2 baru mesti nak enterframe dan cium2.. hish.. ok lah.. botol ni boleh isi 1.5 liter air.. Hubby belikan untuk teman.. sorang satu.. teman punya kaler merah.. harganya.. hemm.. tak ingat.. tapi bawah rm70 tak silap teman.. sape tak suka tupperware kan!

Wednesday, August 5, 2015

Giveaway Happy Birthday Mum&Sister | Tengkubutang


Tadaaa.. ini dia Banner Blog Untuk Giveaway Happy Birthday Mum&Sister | Tengkubutang .. Nampak tu? Hadiahnya lebih bernilai lebih dari RM500 untuk dimenangi.. Korang taknak cuba ke.. Kalau rasa-rasa nak join.. jom la join! klik Banner atas ni yea.. dan jangan lupa ikut syarat2.. tQ

Tuesday, August 4, 2015

Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015

Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015 |
hoho.. kalau sape-sape ingat entri teman tentang Blogger Paling Banyak Follower dulu.. haaaa.. Lyssa Faizureen adalah salah seorang Blogger yang berada dalam list tu.. hah.. Blogger yang berada di ranking paling atas mempunyai bilangan Follower paling ramai..  Cayalah Lyssa! Tapi teman respect satu je.. Lyssa ni maintain ramah je orangnya.. tak sombong.. siap leh blogwalking dan komen di blog rakan-rakan, siap leh komen di instagram rakan-rakan blogger lain.. wahh.. memang very the humble person lah Lyssa ni.. Alhamdulillah.. baguslah ada sikap camtu.. Moga selama-lamanya macam tu yea.. hehehe.. 

Ok lah.. Lyssa kata kena sambung ayat yang dia bagi.. so.. ini teman sambung.. silalah baca ye.. hehe! Blog teman mengenai... tentang perkongsian bermacam-macam pengalaman yang teman lihat, baca dan dengar yang akhirnya teman terjemahkan semuanya didalam diari online teman ini.. teman juga suka berkongsi bermacam-macam tips tidak kira tips kesihatan, petua, atau tips kecantikan, semuanya akan teman share di blog ini untuk tatapan/bacaan bersama. 

Selain itu info terkini perkembangan hidup teman pun akan teman update disini.. cuma sejak kebelakangan ini teman busy dengan kerja dan agak terabai blog tengkubutang ni.. kesian dia kan.. 

Haaa.. lagi satu,,, teman suka share Resepi.. yaaaa.. Resepi pilihan yang akhirnya teman akan cuba masak.. dan masak.. dan masak.. Kalau jadi teman senyum dan up kat sini, kalau tak jadi.. teman dok diam-diam.. hahahaha.. pandai teman kannn.. =P

Ok lah.. nak habaq mai semua Blogger, Lyssa ada buat segmen tu, untuk pencarian Bloglist beliau.. kalau korang nak join.. klik la Banner kat atas yang comey tu ye.. tQ semua.. heeee.. !

brought to you by :

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Tuesday, June 30, 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+

7. Like facebook page
Helenz Signature Official 
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif 
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa 
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel 

AIN Dramatic Uniq Blog 

ShamieraOsment.com 
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com 
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz 
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz 
MMD One Stop Centre
P.C.L 
Blog BingkisanHati 
Cikk mimin mera 
Shaklee House Pantai TIMUR 
Zulls Grill N Spices
Nota Purba 
Nukilan Reena 
Mia Zain 
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin 
Sayidahnapisahdotcom 
safuraonlinediary 
Anajingga 
Bicara Mummy 
Aku Penghibur [dot] com 
SIpanjangkata Likers 


GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Wednesday, April 1, 2015

GAMBAR POTRET HANIS ZALIKHA DAN HAIRUL AZREEN BERSAMA KUCING

Ololoh.. sweetnya gambo kucen tu.. eh.. gambo Hanis Zalikha a.k.a Keknis bersama Hairul Azreen dan ditengah-tengah tu terselit kucen comel.. baru lepas mandi la tu kot.. sebab berbungkus bagai.. hahahaha.. ok.. nak share itu aje.. teruja nengok potret yang ada gambo kucen.. ehehehehe.. K bye..

Tuesday, March 24, 2015

Penyakit Zoonotik / Zoonotic Disease.

Haha.. semakin suka baca Nota-Nota di Page Helo Vet Disini.. bermacam ilmu dan pengetahuan baru teman dapat.. hemm.. so, nak kongsi gak dengan semua pencinta kucing.. Jom baca.. Tapi kalau rajin.. singgahlah Page ini yea.. tengok link bawah sekali..

Nota dari Misi yang.. super awesome! heee.. jom baca..

Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera semua. Since ade yang bertanya tentang penyakit yang bersifat zoonotic ni…maka Misi karangkan khas untuk menjawab sedikit persoalan yang terawang-awang dlm kepala korang tu… Okeh,mari kita mulakan ya. Bismillahirrahmanirrahim..

Misi, Zoonotic disease tu menatang ape?
Omaigoddd...tak tahu ker? Meh Misi bagitau..(sambil gosok2 Dr Anonymous kecek ilmu dia…lalalal) mcm ni ye uols...kebanyakan penyakit yang dihidapi oleh si comel kita tidak boleh menjangkiti kita. Ia bersifat setia ke akhir hayat kepada host(perumah) nya sahaja. Tapi ada diantara Bakteria, Fungal,virus atau penyakit-penyakit lain yang dihidapi oleh si comel boleh menjangkiti kita.Mak tatottt nyahhh!! ...Zoonotic Disease ni kebanyakannya merbahaya ya...sila ambil langkah-langkah keselamatan pada tahap maksima sekiranya anak bulus korang disahkan menghidap Zoonotic Disease! Tapi, kalau korang biasa mengamalkan prosedur pencegahan seperti menjaga kebersihan termasuklah pembersihan kotak najis yang sempurna, vaksinasi dan sentiasa kemaskini rekod nyah parasit, Insyaallah All is Well…wallaweyy!

Ayooo…takotnya kita Misi…acaner penyakit Jahat tu leh kene kat ite ek Misi?
Mudah je...org jahat akan dibalas jahat ye! Ahahah...taklah..misi saje je bg warning pada org yang suka menjahati makhluk tak kiralah manusia ke haiwan!!. Eheheh.. Biasanya Zoonotic Disease ni boleh berjangkit melalui sentuhan terus pada rembesan/lelehan atau bahan kumuhan yang keluar dari si comel yang dijangkiti seperti air liur, najis. Boleh juga dipindahkan melalui parasit-parasit yang mendominasi si comel. Malahan melalui makanan dan minuman yang tidak sengaja dijilat oleh si comel yang sakit ittew. Gigitan si comel yang berpenyakit ini amatlah ber”dangerous”…Ya Allah…semoga kita semua dijauhkan dari semua inniey…

Ammaaaa…Misi…tell me tel me cepat…siapa yg senang kene atau berisiko kene penyakit ni ek?
Memandangkan kamu panggil misi gojes, so misi akan jawab dengan gaya lemah lembut ala2 Fara Fauzana dalam NONA…huahuahua….Well,kebanyakan Zoonotic Disease ni kesannya minima jek kecuali pada individu yang lemah. Maksud misi Individu yg Lemah adalah seperti, baby atau kanak-kanak, individu yang menhidap AIDS, warga Emas, Ibu-Ibu mengandung, dan pesakit kanser yang sedang didalam rawatan terapi. Golongan-golongan tersenarai di atas, sila ambil langkah2 pencegahan yek. 


Ok-ok...Misi ni banyak cakap la kan..ape kata Misi senaraikan penyakit-penyakit yang bersifat Zoonotik ni...banyak sket pekdah(faedah) nya...huhu.
Wah...carut misi ya. Awas kamuu...baiklah, Misi cut short...sila rujuk senarai bawah ya.

Jangkitan Bakteria Biasanya disebabkan oleh cakaran dari kucing-kucing yang dijangkiti bacteria seperti;

Jangkitan Bakteria akibat Cakaran/Gigitan kucing juga dikenali sebagai bartonellosis. Simptom dijangkiti; Lymph nodes membengkak terutamanya sekitar kepala, leher dan anggota badan sebelah atas. Mungkin mengalami demam, sakit kepala, sakit sendi dan otot, keletihan dan hilang selera makan. Jika yang dijangkiti tu Lelaki atau Wanita matang yg sihat, ia boleh sembuh sendiri Cuma makan masa yg agak panjang. Kalau yg dijangkiti dari kategori yg Misi sebutkan atas tadi, mungkin mereka akan mengalami kesan lebih teruk termasuklah kematian ya. 

Salmonellosis, lagi satu bakeria yang agak biasa dan boleh mengakibatkan cerry-berry (cirit), demam, sakit perut yang berlarutan. Salmonella ni biasanya ade pada kucing yang biasa diberi makan DAGING,IKAN ATAU AYAM MENTAH. Najis yang dikeluarkan akan menjadi perumah kepada bakteria tersebut dan menjangkiti makhluk lain sekitar mereka. Sesetengah kes jangkitan bacteria ni memerlukan pemerhatian atau rawatan perubatan khas. Alert please...ramai yg diluar sana bg kucing2 korang makan benda2 mentah kannn.. 

Jangkitan Parasit Parasit-parasit sepertu kutu, Hama, Cacing. Kebanyakan jenis cacing terutamanya Cacing kerawit dan cacing pita dengan mudah boleh menjangkiti kita tanpa disedari ya. Sebab tu misi galakkan pencegahan awal berbanding rawatan. Paham ke tak ni?  

Jangkitan Fungal (Sporotricosis ) ~ Hmm…yg ni sangat Common dalam Dunia kucing…kerap kali kes Sporo ni menjengah klinik ya…biasanya kes sporo yang peringkat awal dapat dikesan, Dr vet akan menyarankan rawatan intensif untuk membantu si comel ni sembuh. Dan ada juga Vet yang mengambil kira keselamatan Tuan lalu betindak menyarankan tuan untuk PTS (put to sleep) aka mengakhiri hayat si comel mereka. PTS ni sgt sensitif dan ada setengah owner sgt allergic dgn word tu…but its actually up to you guys…the vet will explain the cause, consequences and alternatives while you are there to decide. Ingat…Allah sgt sayangkan hambanya yng berusaha…ade je sesetengah kes Sporo yg recover dan survive malahan dah gemok dah sekarang ni ya…Nanti misi akan sediakan nota khas utk cover topik sporo ni aje ek… 

Jangkitan Protozoa Organisma yang bersel tunggal ni boleh mengakibatkan jangkitan yang agak bahaya juga. Ade tiga (3) protozoa yang berbaya iaitu, cryptosporidiosisgiardiasis, and toxoplasmosisCryptosporidiosis dan giardiasis boleh mengakibatkan cirit-birit, dan merebak melalui air yang tercemar. Juga melalui kotak najis yang tidak dibersihkan dengan betul.

Toxoplasmosis ni pulak berpunca dari protozoa parasit yang dikenali sebagai  Toxolasma gondii. Meletopppp nama..macam watak cite otromen kannn...ape lagi, kasi Laser Beam je bg musnah kennn...eheheh. Individi yg ade masalah imuniti, kanak-kanak dan ibu mengandung paling mudah dijangkiti dan boleh mengakibatkan masalah kesihatan yang serius. Raksasa gorgon  yang bernama Toxolasma gondii.  Ni mudah membiak pada persekitaran yang kotor terutamanya pada kotak najis dan bekas makanan yang tidak dibersihkan. Juga boleh didapati pada makann yang tidak dimasak sempurna. LAZIMNYA SI COMEL DIPERSALAHKAN SEBAB MENYEBARKAN BAKTERIA NI, HAKIKATNYA...TUAN DIA YG SALAH X JAGA KEBERSIHAN PERSEKITARAN DAN KEBAJIKAN SI COMEL YAAA!! AWASSS!!!

Jangkitan Virus. Kebanyakan virus kucing tidak akan menjangkiti manusia kecuali RABIES VIRUS (siap bunyi gema sekali) hehe. Sebab tu la kebanyakan Negara mewajibkan semua kucing dan anjing diberi Rabies Vaccine. Sangat penting diketahui bahawa Rabies mengakibatkan kematian yer. Biasanya kucing liar, atau haiwan liar seperti kelawar dan Raccon menjadi punca penyebaran. Sangatlah penting utk memastikan kucing korang yang indoor tu tidak ada hubungan terus dengan kucing-kucing atau mana-mana haiwan liar yang terdapat di persekitaran rumah. Untuk korang plak, kalo kene gigit dengan mana2 haiwan yang disyaki menghidap Rabies Virus ni...segera berjumpa doctor yaaaa.....Ingat tuuu...

Aiseh...manyak nye Misi...dah tu, ape yang boleh ktrg lakukan utk lindungi diri saya dan anak-anak bulus saya ekk?
Common sense...Haaa...kalo pernah dengar, sila aplikasikan bersama penjagaan kesihatan asas di rumah untuk menjaga keselamatan bersama . Sebagai contoh ;

1. Cuci tangan sebelum makan dan selepas menguruskan si comel korang.     

2. Jadualkan pemeriksaan kesihatan dan ujian najis si comel korang sekerap mungkin utk memeriksa sebarang kewujudan hidupan yang tidak diingini.  Giteww.   
  
3. Segera ke Klinik Haiwan utk pemeriksaan si comely g sakit.  
   
4. Update Vaksin Rabies si comel korang.     

5. Kekalkan pencegahan Parasit seperti kutu, hama dan cacing.     
6.Elakkan dari si comel menjilat muka, makanan, peralatan rumah.     
7. Pertimbangkan utk memelihara si comel dalam rumah sepenuh masa.     

8. Sekiranya digigit, dicakar...segera berjumpa pakar kesihatan. Doktor Manusia ok     

9. Beri si comel makanan yg dimasak sempurna atau makanan komersial.     

10. Cuci kotak najis sekerap yang mungkin.     

11. Cuci kotak najis menggunakan Clorox sekerap yang mungkin. 
  
12. Gunakan sarung tangan sewaktu kerja-kerja pencucian.

Pendek kata, segala yang melibatkan kebersihan lah ya.

TAPI, NOTA INI BUKAN BERTUJUAN MEMOMOKKAN KORANG! JANGAN TAKUT, AS LONG AS KORANG JAGA KEBERSIHAN DAN KEBAJIKAN SI COMEL, INSYALLAH SAMA-SAMA SELAMAT. BAITI JANNATI..UNGKAPAN YANG SESUAI UTK SEBUAH RUMAH BERSIH YANG LAYAK DIDIAMI OLEH KITA DAN ANAK-ANAK BULUS KITA. DAAAAAAAAAAA.....EH...SEKIAN, WABILLAHITAUFIK WAL HIDAYAH... ASSALAM.

p/s : nota ni xde la lengkap mana pun, utk maklumat lanjut sila minta konsultansi veterinar berdekatan atau basic info selebihnya dari Prof Madya Dato Dr Google ekk...lalalala

Nota ini disediakan oleh :
Klinik Haiwan & Surgeri Puncak Jalil
No 29G, Jalan PUJ 3/8, Taman Puncak Jalil,
43300 Seri Kembangan, Selangor.
0176598036

FB : Helo Vet Disini   

KUCING HAPPY BSN CAMPAIGN

Hihihi.. memang kalau bab-bab kucen ni.. teman sukaaa sangat2.. hihihi.. sebab.. comel giler depa nih.. hihihi.. nak pulak boleh bercakap.. kih3.. tengok dalam gambar diatas ni.. comel kannnn.. 

haaa.. buat korang yang belum tau lagi.. sekarang ni team Bank Simpanan Nasional telah menubuhkan sebuah Jabatan baru dan melantik seorang Pengarah yang... comel. 

Memperkenalkan, Kucing Happy! korang hanya perlu beritahu Kucing Happy bagaimana dia boleh membuatkan korang happy, dan dia akan respon kepada permintaan korang dalam video seterusnya.
korang boleh buat permintaan ‪#‎KucingHappy‬ dalam ruang komen di Facebook BSN nanti.. hehehe

Haha.. tak percaya ke teman cakap kucen ni comeyy?? kalau tak caya.. cuba tengok Video kat atas ni.. mesti korang nak senyum sorang-sorang punya bila tengok video ni.. nak tengok lebih lagi? 
Haaa.. ni Video pertama.. Kucing Happy meng-happy-kan 10 orang yang bertuah yang hantar wish diorang di FB/Instagram/Twitter/ dengan Hashtag KucingHappy (@#KucingHappy
Respons korang semua akan dimasukkan ke dalam mangkuk ini. Nantikan videonya esok di mana kucing happy akan menjawab wish korang. Jom tengok siapa yang kena!
 hantarkan lagi wish anda di Facebook, Twitter dan Instagram, atau layari www.bsn40tahun.com.my.
Hemmm.. patutlah BSN ligat buat survey sebelum ni.. ruap-rupanya.. diorang nak buat segmen macam ni.. hehehehe.. boleh menghepi kan diri tengok Video #KucingHappy ni menunaikan hasrat orang.. hihihi.. walaupun hanya gurauan.. tetapi atleast hilang stress tengok video ni..TAPI BILA BACA YANG NI MACAM REAL JE.. KLIK hemmm...  

hihihihi.. So.. kalau korang pun nak join, dan tengok apa pula kata KucingHappy tentang wish korang tu.. haaa.. 


Hantarkan Impian korang di ---> BSN 40 Years

Page Facebook BSN ---> BANK SIMPANAN NASIONAL


Untuk dapatkan happy setiap hari, 


layari www.bsn40tahun.com.my‪#‎bsn40tahun‬ #JomHappy 


*Tertakluk pada terma dan syarat



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page