Tuesday, September 1, 2015

KUCING BERNAMA ADIK TAKUT SUNAT! WAHAHAHA..

Hahahahaha.. adoiii.. gelihati teman baca caption pada gambar ni.. nak pulak muka ada le rasa macam adik sikit.. pastu kelakar sebab nama nya pun adik.. hihihi.. teman share dari Page Dunia Kucing tadi ha.. kalau korang nak tersenyum... meh tengok gambar2 ni.. ikut jalan ceritanya.. memang kelakar.. wakakakakakkk
 









Hahahaha.. mengamok dia nak balik taknak sunat punya pasal..

Enjoy this foto yaaa.. hehehe

FOTO KUCING TIDUR DALAM PASU

 Foto Kucing Dalam Pasu
Sangat-sangat comel kan.. Kucen memang suka tempat-tempat yang sejuk ni.. mungkinlah dalam pasu ni buat diorang lebih selesa tidur.. hahaha.. tapi pelik gak.. dalam banyak-banyak kucen yang teman bela dari dulu, tak ada pulak yang suka tidur dalam pasu macam kucen-kucen dalam gambo ni.. huhuhu.. dalam raga atau bakul ada la.. hehehe.. tu yang teman rasa nak letak gak gambo kucen-kucen dok dalam pasu ni ha.. hahahah.. omey giler semua.. geramm.. jom cuci mata.. yang mana satu pilihan hati korang? 












Sunday, August 30, 2015

IBU KUCEN DAN DUA ANAKNYA PERLUKAN TUAN...

Ibu kucen perlukan tuan... |
Salam.. Ada sesiapa yang berhajat nak bela kucen tak.. Kat bawah umah teman ni ada ibu kucen baru beranak.. Ada 2 ekor anak dia.. Bulu cantik sangat.. Belang2 macam butang tapi belang dia kaler Coklat susu.. Cantik sgt.. Mcm bengal snow.. 

Teman takleh nak amik sebab hubby kata 3 ekor yang ada pun hampir terabai sebab selalu kena tinggal, inikan pulak nak tambah lagi.. So, teman just sediakan tempat tidur ibu kucen dan anak2 dia dalam sebuah kotak yang diletakkan bawah tangga.. 

Tapi sedih bila tengok ibu kucen dan anak2 dia kat situ.. Takde umah.. Hemm.. Harap sangat ada orang amik depa 3 beranak, dan bela elok2.. Tapi takde gak.. Kesian dia.. 

Tadi masa teman dan hubby bagi ibu kucen makan wetfood.. MasyaAllahhh.. Macam tak makan seminggu.. Dia makan setengah tin besar wetfood tu.. Lapar sangat dia.. Kesian.. Dah la nak menyusukan anak dia, makan tak cukup camne nak ada susu.. Kesiann.. 

Suara dia yang tersekat2 dan manja tu buat teman rasa nak nangis je.. Rasa nak amik dia bawak masuk umah.. Tapi apakan daya.. Kena fikir gak akan datang macam mana.. Hemm.. Korang nak kucen tak.. Ambillah ibu kucen dan dua anaknya ni.. Murah rezeki korang pelihara haiwan comel ini.. 

Wednesday, August 19, 2015

3 Tanda Apabila Kucing Datang Kepada Kita Bukan Orang Lain

3 Tanda Apabila Kucing Datang Kepada Kita Bukan Orang Lain | hemm.. teman selalu kalau gi kedai makan dengan hubby.. memang selalu ada je kucing mai kat kaki teman mintak lauk.. ada yang sipa panjat kerusi sebelah dan dok atas riba.. masyaAllah.. haha.. gelihati pun ada.. kucing nya alahai.. comey sangat2 weh.. temn dah kenen2 hubby teman, hubby macam tau je teman nak request bawak balik, terus hubby cakap.. yang 3 ekor kat umah tu pun kita dah pening bila time nak balik kampung.. hahaha.. terus teman senyum.. yelah yelah.. tak tambah dah.. hahaha... mujur kat kedai makan tu ramai yang sudi bagi kucen-kucen stray tu makan... takpelah.. kalau kome gemok kat kedia tu, teman tak kisah.. kome dok situ je la ye.. =) jaga diri elok2, jangan main tepi jalan, banyak keta.. tauuu!





Monday, August 10, 2015

BUTANG DAN ADIK DAPAT BOTOL SUSU BRAND TUPPERWARE

wahh.. suka bebenar lah si BUTANG DAN ADIK DAPAT BOTOL SUSU BRAND TUPPERWARE yea.. memang kekenyangan la korang minum air yeaaa.. hahaha... eh tak laa.. botol tupperware ni botol kami.. bukan depa ni punya.. hihihi.. saja nak simpan kat sini buat kenangan.. suka tengok muka dan reaksi depa dua ekor ni bila tengok benda2 baru mesti nak enterframe dan cium2.. hish.. ok lah.. botol ni boleh isi 1.5 liter air.. Hubby belikan untuk teman.. sorang satu.. teman punya kaler merah.. harganya.. hemm.. tak ingat.. tapi bawah rm70 tak silap teman.. sape tak suka tupperware kan!

Wednesday, August 5, 2015

Giveaway Happy Birthday Mum&Sister | Tengkubutang


Tadaaa.. ini dia Banner Blog Untuk Giveaway Happy Birthday Mum&Sister | Tengkubutang .. Nampak tu? Hadiahnya lebih bernilai lebih dari RM500 untuk dimenangi.. Korang taknak cuba ke.. Kalau rasa-rasa nak join.. jom la join! klik Banner atas ni yea.. dan jangan lupa ikut syarat2.. tQ

Tuesday, August 4, 2015

Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015

Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015 |
hoho.. kalau sape-sape ingat entri teman tentang Blogger Paling Banyak Follower dulu.. haaaa.. Lyssa Faizureen adalah salah seorang Blogger yang berada dalam list tu.. hah.. Blogger yang berada di ranking paling atas mempunyai bilangan Follower paling ramai..  Cayalah Lyssa! Tapi teman respect satu je.. Lyssa ni maintain ramah je orangnya.. tak sombong.. siap leh blogwalking dan komen di blog rakan-rakan, siap leh komen di instagram rakan-rakan blogger lain.. wahh.. memang very the humble person lah Lyssa ni.. Alhamdulillah.. baguslah ada sikap camtu.. Moga selama-lamanya macam tu yea.. hehehe.. 

Ok lah.. Lyssa kata kena sambung ayat yang dia bagi.. so.. ini teman sambung.. silalah baca ye.. hehe! Blog teman mengenai... tentang perkongsian bermacam-macam pengalaman yang teman lihat, baca dan dengar yang akhirnya teman terjemahkan semuanya didalam diari online teman ini.. teman juga suka berkongsi bermacam-macam tips tidak kira tips kesihatan, petua, atau tips kecantikan, semuanya akan teman share di blog ini untuk tatapan/bacaan bersama. 

Selain itu info terkini perkembangan hidup teman pun akan teman update disini.. cuma sejak kebelakangan ini teman busy dengan kerja dan agak terabai blog tengkubutang ni.. kesian dia kan.. 

Haaa.. lagi satu,,, teman suka share Resepi.. yaaaa.. Resepi pilihan yang akhirnya teman akan cuba masak.. dan masak.. dan masak.. Kalau jadi teman senyum dan up kat sini, kalau tak jadi.. teman dok diam-diam.. hahahaha.. pandai teman kannn.. =P

Ok lah.. nak habaq mai semua Blogger, Lyssa ada buat segmen tu, untuk pencarian Bloglist beliau.. kalau korang nak join.. klik la Banner kat atas yang comey tu ye.. tQ semua.. heeee.. !

brought to you by :

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Monday, July 6, 2015

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
 [ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1 

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan. 

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah 
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat. 

3. Penghantaran Yang Fleksible 
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan. 

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :) 
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50. 

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 011 3550 5319. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.

Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi PritingrServices dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Sufi Printing Services , Emas Putih , Lan Careno , Mek Zumbie , Mawar Biru , Ejulz , Nina Mirza , Nizam , Ida Baharum , Inani Hazwani , Yanie Yusuf , Syira Lokman , Faziera , Boni Kacak dan Nadiah Hanum :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Tuesday, June 30, 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+

7. Like facebook page
Helenz Signature Official 
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif 
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa 
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel 

AIN Dramatic Uniq Blog 

ShamieraOsment.com 
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com 
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz 
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz 
MMD One Stop Centre
P.C.L 
Blog BingkisanHati 
Cikk mimin mera 
Shaklee House Pantai TIMUR 
Zulls Grill N Spices
Nota Purba 
Nukilan Reena 
Mia Zain 
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin 
Sayidahnapisahdotcom 
safuraonlinediary 
Anajingga 
Bicara Mummy 
Aku Penghibur [dot] com 
SIpanjangkata Likers 


GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page