Sunday, August 30, 2015

IBU KUCEN DAN DUA ANAKNYA PERLUKAN TUAN...

Ibu kucen perlukan tuan... |
Salam.. Ada sesiapa yang berhajat nak bela kucen tak.. Kat bawah umah teman ni ada ibu kucen baru beranak.. Ada 2 ekor anak dia.. Bulu cantik sangat.. Belang2 macam butang tapi belang dia kaler Coklat susu.. Cantik sgt.. Mcm bengal snow.. 

Teman takleh nak amik sebab hubby kata 3 ekor yang ada pun hampir terabai sebab selalu kena tinggal, inikan pulak nak tambah lagi.. So, teman just sediakan tempat tidur ibu kucen dan anak2 dia dalam sebuah kotak yang diletakkan bawah tangga.. 

Tapi sedih bila tengok ibu kucen dan anak2 dia kat situ.. Takde umah.. Hemm.. Harap sangat ada orang amik depa 3 beranak, dan bela elok2.. Tapi takde gak.. Kesian dia.. 

Tadi masa teman dan hubby bagi ibu kucen makan wetfood.. MasyaAllahhh.. Macam tak makan seminggu.. Dia makan setengah tin besar wetfood tu.. Lapar sangat dia.. Kesian.. Dah la nak menyusukan anak dia, makan tak cukup camne nak ada susu.. Kesiann.. 

Suara dia yang tersekat2 dan manja tu buat teman rasa nak nangis je.. Rasa nak amik dia bawak masuk umah.. Tapi apakan daya.. Kena fikir gak akan datang macam mana.. Hemm.. Korang nak kucen tak.. Ambillah ibu kucen dan dua anaknya ni.. Murah rezeki korang pelihara haiwan comel ini.. 

Wednesday, August 19, 2015

3 Tanda Apabila Kucing Datang Kepada Kita Bukan Orang Lain

3 Tanda Apabila Kucing Datang Kepada Kita Bukan Orang Lain | hemm.. teman selalu kalau gi kedai makan dengan hubby.. memang selalu ada je kucing mai kat kaki teman mintak lauk.. ada yang sipa panjat kerusi sebelah dan dok atas riba.. masyaAllah.. haha.. gelihati pun ada.. kucing nya alahai.. comey sangat2 weh.. temn dah kenen2 hubby teman, hubby macam tau je teman nak request bawak balik, terus hubby cakap.. yang 3 ekor kat umah tu pun kita dah pening bila time nak balik kampung.. hahaha.. terus teman senyum.. yelah yelah.. tak tambah dah.. hahaha... mujur kat kedai makan tu ramai yang sudi bagi kucen-kucen stray tu makan... takpelah.. kalau kome gemok kat kedia tu, teman tak kisah.. kome dok situ je la ye.. =) jaga diri elok2, jangan main tepi jalan, banyak keta.. tauuu!





Monday, August 10, 2015

BUTANG DAN ADIK DAPAT BOTOL SUSU BRAND TUPPERWARE

wahh.. suka bebenar lah si BUTANG DAN ADIK DAPAT BOTOL SUSU BRAND TUPPERWARE yea.. memang kekenyangan la korang minum air yeaaa.. hahaha... eh tak laa.. botol tupperware ni botol kami.. bukan depa ni punya.. hihihi.. saja nak simpan kat sini buat kenangan.. suka tengok muka dan reaksi depa dua ekor ni bila tengok benda2 baru mesti nak enterframe dan cium2.. hish.. ok lah.. botol ni boleh isi 1.5 liter air.. Hubby belikan untuk teman.. sorang satu.. teman punya kaler merah.. harganya.. hemm.. tak ingat.. tapi bawah rm70 tak silap teman.. sape tak suka tupperware kan!

Wednesday, August 5, 2015

Giveaway Happy Birthday Mum&Sister | Tengkubutang


Tadaaa.. ini dia Banner Blog Untuk Giveaway Happy Birthday Mum&Sister | Tengkubutang .. Nampak tu? Hadiahnya lebih bernilai lebih dari RM500 untuk dimenangi.. Korang taknak cuba ke.. Kalau rasa-rasa nak join.. jom la join! klik Banner atas ni yea.. dan jangan lupa ikut syarat2.. tQ

Tuesday, August 4, 2015

Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015

Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015 |
hoho.. kalau sape-sape ingat entri teman tentang Blogger Paling Banyak Follower dulu.. haaaa.. Lyssa Faizureen adalah salah seorang Blogger yang berada dalam list tu.. hah.. Blogger yang berada di ranking paling atas mempunyai bilangan Follower paling ramai..  Cayalah Lyssa! Tapi teman respect satu je.. Lyssa ni maintain ramah je orangnya.. tak sombong.. siap leh blogwalking dan komen di blog rakan-rakan, siap leh komen di instagram rakan-rakan blogger lain.. wahh.. memang very the humble person lah Lyssa ni.. Alhamdulillah.. baguslah ada sikap camtu.. Moga selama-lamanya macam tu yea.. hehehe.. 

Ok lah.. Lyssa kata kena sambung ayat yang dia bagi.. so.. ini teman sambung.. silalah baca ye.. hehe! Blog teman mengenai... tentang perkongsian bermacam-macam pengalaman yang teman lihat, baca dan dengar yang akhirnya teman terjemahkan semuanya didalam diari online teman ini.. teman juga suka berkongsi bermacam-macam tips tidak kira tips kesihatan, petua, atau tips kecantikan, semuanya akan teman share di blog ini untuk tatapan/bacaan bersama. 

Selain itu info terkini perkembangan hidup teman pun akan teman update disini.. cuma sejak kebelakangan ini teman busy dengan kerja dan agak terabai blog tengkubutang ni.. kesian dia kan.. 

Haaa.. lagi satu,,, teman suka share Resepi.. yaaaa.. Resepi pilihan yang akhirnya teman akan cuba masak.. dan masak.. dan masak.. Kalau jadi teman senyum dan up kat sini, kalau tak jadi.. teman dok diam-diam.. hahahaha.. pandai teman kannn.. =P

Ok lah.. nak habaq mai semua Blogger, Lyssa ada buat segmen tu, untuk pencarian Bloglist beliau.. kalau korang nak join.. klik la Banner kat atas yang comey tu ye.. tQ semua.. heeee.. !

brought to you by :

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page