Monday, September 18, 2017

JENIS-JENIS BAKA KUCING

A Cavalcade of Cats! #Infographic #Animal #Cats #Pets:

JENIS-JENIS BAKA KUCING 

Suka je share gambar-gambar macam ni.. saja nak tengok jenis-jenis kucing yang terdapat kat dunia ni.. bermacam-macam baka rupanya.. kucing banyak jenis kucing.. ada yang sampai beribu ribu kalau nak beli.. fuh.. yang tu memang rare punya baka tu.. Tapi TB suka ambil kucing jalanan aje.. sebab kucing-kucing tu perlukan tempat teduhan.. Hemm.. cakap pasal kucing ni.. TB sedih.. dah 4 hari Oyen tak balik..Allah.. selalunya Oyen akan balik kalau sehari berjalan kat luar tu.. Selalunya TB akan dengar suara oyen menjerit kat luar tu.. (tengah on heat) .. 

Tapi kali ni.. tak dengar pun suara oyen.. Allah.. mana oyen pi ni.. harap jangan la sesat lagi.. TB dah try cari kat tingkat bawah dan tingkat atas.. tak jumpa.. sebelum ni memang oyen suka sesat.. dia sesat tingkat atas.. hubby pi cari dia jam 3 pagi sebabtime tu sunyi dan betul-betul jelas dengar suara oyen menjerit.. So, hubby jumpa oyen dekat tingkat 3.. Oyen sesat sebab nampak oyen duduk di kordinasi yang sama depan pintu rumah orang.. kedudukan tu seolah-olah pintu yang betul-betul diatas rumah kami.. kesian oyen.. 

Ni mesti sesat lagi.. ataupun..aduh.. TB risau orang buang dia je sebab mulut dia bising tu.. TB lepaskan kat luar sebab oyen memang nak keluar jalan-jalan.. petang-petang dia akan balik rumah.. makandan tidur.. esoknya keluar balik.. Tapi tak sangka pulak.. kali ni.. dah masuk hari ke 4.. oyen still tak balik lagi.. suara dia pun kami tak dengar.. TB dah turun pi cari oyen... tak jumpa.. sedihnya.. mana lah perginya oyen ni..kesian dia kalau orang tangkap dan buang dia.. Allah.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan:WHOHAA Terus register sahaja,
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another )
Please visitWHOHAA to join member . (join member for free )

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana??
KlikGRAVYTRAIN dan daftar FREE aje..

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!