Friday, June 7, 2019

Kucing Celebrity Oh My Jep Dah Tiada Lagi.. =(


Jep dah tiada.. kucing yang menjadi kesayangan ramai ni dah pergi buat selama-lamanya 2 hari yang lalu.. TB tahu pasti ini berita paling menyedihkan buat mereka-mereka yang sayang jep ni.. apatah lagi tuan punya kucing ni.. TB dah rasa kehilangan tu .. TB tahu memang akan rasa sedih teramat dengan dugaan macam ni.. 


TB terbaca tentang Jep ni di Instagram pagi tadi..  TB rasa terkejut sangat.. lepas tu TB buka Facebook Ummi Jep untuk lihat apa kisah sebenar.. rupa-rupanya Jep kena langgar secara tak sengaja.. 

Mari baca luahan tuan empunya Jep ni.. 

6 tahun lebih duduk dengan ummi... 
pagi tadi ayah suap rendang ayam sikit.. 
aicha nangis, dia meluru datang.. 
ummi baring, dia gigit2 rambut.. 
maafkan ummi semenjak dua ni memang ummi tak update kat page..

Pagi td kejar dia nak ambik gambar sekali.. pagi raya kan.. tapi ummi dah tau waktu2 pagi smp tengahari membawa ke petang memang dia tidur je.. 

Setiap hari tidur celah langsir dalam bilik ummi.. tiba2 harini dia duduk bawah kereta .. 
sikit pun orang tak perasan.. 
semua pun sibuk beraya.. 
maafkan ummi... ummi tengah makan tadi.. 
seseorang telah langgar jep.. 
memang tak sengaja.. 
darah takde.. 
dia lari.. lepastu terbaring.. 
maafkan ummi .. 
jep dah takde ... 
setengah jam lalu... 😣😣😣

Reactions:

4 comments:

  1. Allahu.Sedihnya.Bila kucing sudah menjadi sebahagian dalam kehidupan kita..perginya menyakitkan..

    ReplyDelete
  2. kisah jep umpama kucing saya yg terjadi pada 3 ramadan yg lalu..terkanggar jiran sebelah tanpa sengaja..seminggu satu family besedih walau hanya seekor kucing coz kucing yatim piatu ni kita bela semenjak kecil dri suapkan susu..hingga berusia 8 bln..

    ReplyDelete

Hai.. cat lover! meh lea komen kat sini.. kucen2 teman happy sgt kalau korang komen kat sini.. depa ckp.. thank you yu all yg encem, cute,lawo,cun,ganteng! he3..