ad now

KiSaH Si BuTaNg Yg nOtiiii

tenku butang | 2:20 PM | 11 comments

he2.. cumey x? nak baca story pasal kucen ni x? jom baca entri ni sampai abes yea!

Actually, inilah Butang.. Kucen teman yang domok ni ( mana tak nya.. asik tido. tido.. tido jea kojenye.. hu3  ) Sejarah mula bela Butang bukan d rancang.. semua secara kbetulan.. pd 11hb Julai 2012.. selepas selesai ptndingan Video Jabatan, teman n en. hubby bercadang makan kat luar j.. so, kami g lea kedai mkn yg biasa en. hubby mkn 2.. masa tgh menunggu order mkn.. dtg lea sekor kucen ( kaler mcm kucen lamaku..Mate Beso ).. siap main2, terlompat2.. n cute sgt.. (masa 2 kecik lg.. ) teman jatuh hati n suka sgt2 kat kucen 2.. n lepas j abes mkn, kmi try tanya tuan kedai bole x nk amik kucen 2.. tuan kedai kata x bole.. x puas hati dgn jwpn skali lg teman tanya, bole x nk amik kucen ni..? tuan kedai ckp xbole sbb ada org kedai nk.. huuu.. mmg frust sgt masa 2.. kucen 2 plak manja sapai kmi nk balik pun dia main2 tlompat2 kat tayar moto hubby.. huu.. rasa mcm nk j amik bwk lari.. hu3.. last2 hubby ckp, dia nk rompak kucen 2 tgh2 mlm nti.. smata2 sbb teman nk .. hu3.. pastu teman kata x syok lea bela kucen rompakan.. hik3.. hubby pun xnk mengambik hak org tnpa kbenaran kan.. so, kami pun redha j lea.. gud bye kucenn.. =( ..

beberapa hari pastu kakak ipar teman (k.eida) g tau kat hubby.. ada kucen mcm mate beso, dia tanya hubby nk k? then k.eida pm teman dlm fb.. tanya sndiri kat teman.. teman igt mmg xnk bela kucen dh sbb xdpt yg kat kedai mkn 2.. rasa mcm mls j nk bela kucen lain.. hu3.. tgk2 hubby kata k.eida nk bg kucen yg sama yg kami lihat kat kedai mkn 2.. masyaAllah.. terkejut sgt2.. n mcm xpercaya kucen 2 akan dok dgn kami.. heh3.. maka kmi terus kata setuju.. heh3.. semua berkat k.eida kenal rapat dgn tokei kedai.. xyah mtk, tokey 2 yg nk bg.. hu3.. rezeki kami dpt si Butang ni.. heee.. pastu terus letak nama butang coz mmg dh lama simpan nama 2.. kat kg nk letak kat kucen2 mak plak x suka nama 2.. hik3.. so, teman simpan lea nama 2 utk letak kat kucen2 teman sendiri nti.. 

inilah tuan Butang yg sebenarnya.. dgn tuannya yg ni dia berlagak supan santun jea.. diam membatu macam bukan dia jea.. klu x.. pasti terlompat sana terlompat sini.. hu3.. kelakar!

heee.. akhirnyaaa.. Butang dh membesar bagai johan.. siap suka pnjat2 n wat akrobatik lg.. hu3.. penat jugak mlayan si Butang ni.. tp Alhamdulillah.. dia menghiburkan.. Teman mmg syg kucen.. syggg sgt kat butang.. sib bek hubby pun suka kucen.. heh3.. dh dpt butang hari 2, kmi terus g cari brg2 n bekas makan utk butang.. so xcited weh.. kandang kucen x beli sbb k.eida dh bg 1 kandang kucen.. (kaler pink lg 2.. ) heh3.. tQ 2 k.eida.. =)skrg butang dh ada syampu sendiri (dlu pakai i punya.. ), dh ada susu tepung sendiri (dulu guna susu tin j.. kesian.. ), dh ada mainan sendiri.. (dlu ponyok2 kertas baling pun dia kejo.. heh3.. ), dh ada tuala sendiri.. (dulu pakai t.shirt lama j lap bulu pas mandi ), dh ada pasir wangi.. less odour.. dlu pasir murah j .. (busuknya bila dh overdoss beyak.. hik3.. semua 2 hanya utk butang.. heh3.. hope butang hepi.. (mmg nmpk hepi pun.. =P )

Haaa.. ini lea gambo Butang masa mula2 kami dapat.. heee... cumeykan! umur masa ni 3 bulan x silap teman.. tapi masyaAllah.. kuat manjatt.. baru sapai umah kami udah manjat tinggi2.. risau kami tauu.. adoii.. noti giler.. hu3..


pada masa lapang Butang suka tengok kartun ni.. ha3..


Tidonya terlentang.. yg adoi.. sensoreddd..

antara aksi butang.. suka manjat, suka main kotak, suka tido, suka gigit lengan teman, suka main dgn bear kecik sapai terputus2 kaki tgn bear 2 dibuatnya.. (tgk dlm gambar) hu3..

Ni gambo I/C Butang.. hik3..

Butang bersama Trofi Kemenangan Kucen cumey! kui3.. Yolah tuuuu...

Budget Cumey kununnn.. puii.. (hi3)

Aksi Gangnam Style tuuuu... nampak x?

Antara snap terbaek temannn.. hih3

Yg ni Butang dah Beso sikit.. 11 bulan..

2 mainan dia lea 2.. bantal pink.. huwaaaaa.. my bantal kecik masa hantaran dulu.. huuuu..

Aishh.. tgh tengok movie tiba2 ada plak sumthing dok atas lappy teman ni.. penuh satu screen lak 2.. apo pun xleh nampok.. sabo jea lahh..

tido berbantalkan lens camera SONY..  hamboihhh.. nak bantal sedap.. hemmm..

merenung ce'k ce'k (cicak)

Gambo tido lagiii? he3.. kan teman udah bilang tadi.. si Butang ni suka TIDO TIDO TIDO jea KOJE nyaa.. ha3.. 2 yg domok rupa gini.. heh3.. 

sampai sini aje story tentang kucen teman si Butang ni.. nanti lain kali teman update entri kisah Butang punya pe'el lak yea.. heee.. itupun klu korang nak baca.. xnk baca pun xpelah.. hu3..Opssss.. sebelum terlupa, teman nak share foto kucen teman yg dah pergi jauh.. (mati) pd bulan Mei 2012 tahun lepas.. nama kucen kesayangan teman 2 MATE BESO.. teman sayang sgt MATE BESO.. tiap malam teman tido kan dia, selimutkan dia, dodoikan dia.. (pasti korang x percaya n ckp teman merepek kan.. tp itulah kenyataannya.. keakraban kami x dpt dinafikan lagi.. huuu.. tp sedih.. ajalnya sapai dlu.. baru setahun lebih umur dia.. tp dia pergi kerana sakit dalam perut.. apa2.. kisah MATE BESO ni akan teman ceritakan dalam entri akan datang.. insyaAllah.. jom tengok mcm mana rupa MATE BESO.. ada persamaan x dengan si BUTANG? =) ada iras2 jugak kann.. 2 pasal teman amik si Butang ni.. heee.. 

ni MATE BESO masa kecik.. xtau nape bulu dia lain sikit masa ni.. tengok 2.. dia pun suka bear mcm Butang gak kan.. dah ada 1 persamaan..

Cakkkkkk.. heee.. MATE BESO bagi auncak kat korang semuaa..

Suka tido terlentang.. heee.. 

Ini bukti MATE BESO tido berselimut, jgn x caya.. sapai pagi dia tido dgn teman tau.. klu teman jaga baru dia jaga.. he3.. memang manja bebenor budak ni.. heeee..  walaupun dia dah tiada.. teman selalu tatap video MATE BESO kat Youtube.. kalau korang nak tengok klik jea kat bawah ni.. video si BUTANG pun ada gak teman upload.. =)


dan cuba tengok video ni..MATE BESO MY LUV.. korang pasti akan tertanya2 nape dia jalan macam 2.. ada kisah disebaliknya.. nantilah.. ada masa teman akan ceritakan..

SEKIAN...






Category:

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

11 comments:

  1. alamak banyakknya aksi kucing..tu so cute

    ReplyDelete
  2. kucing kita pun domok...

    mcm sama kaler ngn kucing sy..tp dia dh mati..sedih

    tp ade ramai lg anak kucing...ade 7 ekor

    ReplyDelete
  3. salam pkenalan... dtg sini n follow.... comey je kucg tu.. sy plak teringin nak jaga kucing parsi.... x dpt lg ni..

    ReplyDelete
  4. Etuza-->heee.. ada byk lagi aksi2 si butang ni.. tp nak upload memang penuh lea plak blog ni kang.. heee...

    ReplyDelete
  5. Yumida-->waa.. yumida minat kucen gak.. ada 7 ekor lak 2?? waaaa.. dasyatt! suka sgt org yg syg kucen ni..

    ho.. dulu ada seekor rupa mcm ni yea? tentu yumida syg sgt kan!

    ReplyDelete
  6. AtiQah-->dok mana yea? nak kucen Parsi ke? ada kakak ipar teman memang suka bagi kucen dia kat orang.. nak x?

    ReplyDelete
  7. Mrs Velentine-->heee.. asik tido j koje nyee.. sekarnag ni pun tgh tido.. baru lepas mamam ikan 2 ekor..

    ReplyDelete
  8. Mrs Velentine-->heee.. asik tido j koje nyee.. sekarnag ni pun tgh tido.. baru lepas mamam ikan 2 ekor..

    ReplyDelete
  9. comeynye butang ngn mate beso..cpt je butang beso ye...smpi xnmpk lappy...hehehe..dulu azuria pnah culik kucing kt kedai mkn...skrg culik yg mana tsangkut kt kwsn umah je...dptla tomeyto...hik3

    ReplyDelete
  10. COMELNYE KUCEN KUCEN TU . HIHI . MINTNYE AKAK NGAN KUCEN .. HOHO ..

    ReplyDelete

Hai.. cat lover! meh lea komen kat sini.. kucen2 teman happy sgt kalau korang komen kat sini.. depa ckp.. thank you yu all yg encem, cute,lawo,cun,ganteng! he3..