Monday, June 17, 2019

KOMIK KENANGAN OH MY JEP


KOMIK KENANGAN OH MY JEP


Sebelum ni TB selalu jugak intai-intai Instagram Oh My Jep dan FB Page Oh My Jep .. Kalau bosan-bosan tu.. Saja akan tengok-tengok somehing yang boleh buat kita rasa cheer sebentar.. Salah satu cara nak buat happy tu, tengok instagram / Facebook Kucing.. Tengok telatah kucing.. Nak pulak tuan punya kucing pandai buat caption yang menggelikan hati.. haha.. terhibur seketika.. Haa.. Jep ni la salah satu instagram kucing yang TB selalu tengok.. kelakar caption dia.. dan muka berserah dia tu buat TB rasa nak senyum je.. 

Hemm.. Tapi siapa sangka.. kucing yang menjadi kegemaran ramai ni kini telah tiada.. BACA SINI Dia dah pergi meninggalkan tuannya dan juga kita semua kerana kemalangan yang tidak disengajakan..

Moga Jep tenang disana.. Disini TB nak share kan antara komik-komik yang tuanpunya up dah lama dulu.. katanya nak buat buku.. TB tak pasti dah buat ke bukunya.. kalau ada TB nak beli..simpan buat kenangan..

Kalau ada yang tak tahu tu, Jep ni popular sampai ada pihak yang jadikan Jep ni Duta kepada satu vitamin untuk kucing.. Kerana populariti mendadak ini, Jep pernah menjadi tetamu jemputan untuk rancangan TV3 seperti Nona, Tonton (bakal ditayangkan), Selamat Pagi Malaysia dan beberapa akhbar dan majalah.

Jep juga telah dilantik menjadi duta produk kucing seperti Powercat (makanan kucing) dan VETACAT. (vitamin kucing).

Jep memang pengguna VETACAT sejak dahulu sebelum dilantik menjadi duta. Jadi apabila memikirkan yang VETACAT sangat baik untuk Jep, Ummi Jep pon bersetuju untuk jadikan Jep sebagai duta VETACAT. Ummi Jep berkata, dia tidak sebarangan menerima tawaran sebagai Duta, dan apa yang Ummi buat semua untuk kebaikan Jep dan rakan-rakannya yang lain.


Sekarang selepas Jep dah tiada kalau nak dapatkan vitamin tu boleh dapatkan di https://www.facebook.com/jooaracat/ sebab hari tu ada terbaca Ummi Jep kata ada sedikit je lagi VETACAT dia jual murah utnuk clearkan semua.. yang tu memang Limited Edition tau sebab ada gambar Jep pada kotak tu.. So, nak dapatkannya boleh la try tanya ke page Oh My Jep

Jom tengok antara komik2 hasil lakaran coretan dari Ummi Jep.. sayu pulak hati TB tiba-tiba.. 
















































Friday, June 7, 2019

Kucing Celebrity Oh My Jep Dah Tiada Lagi.. =(


Jep dah tiada.. kucing yang menjadi kesayangan ramai ni dah pergi buat selama-lamanya 2 hari yang lalu.. TB tahu pasti ini berita paling menyedihkan buat mereka-mereka yang sayang jep ni.. apatah lagi tuan punya kucing ni.. TB dah rasa kehilangan tu .. TB tahu memang akan rasa sedih teramat dengan dugaan macam ni.. 


TB terbaca tentang Jep ni di Instagram pagi tadi..  TB rasa terkejut sangat.. lepas tu TB buka Facebook Ummi Jep untuk lihat apa kisah sebenar.. rupa-rupanya Jep kena langgar secara tak sengaja.. 

Mari baca luahan tuan empunya Jep ni.. 

6 tahun lebih duduk dengan ummi... 
pagi tadi ayah suap rendang ayam sikit.. 
aicha nangis, dia meluru datang.. 
ummi baring, dia gigit2 rambut.. 
maafkan ummi semenjak dua ni memang ummi tak update kat page..

Pagi td kejar dia nak ambik gambar sekali.. pagi raya kan.. tapi ummi dah tau waktu2 pagi smp tengahari membawa ke petang memang dia tidur je.. 

Setiap hari tidur celah langsir dalam bilik ummi.. tiba2 harini dia duduk bawah kereta .. 
sikit pun orang tak perasan.. 
semua pun sibuk beraya.. 
maafkan ummi... ummi tengah makan tadi.. 
seseorang telah langgar jep.. 
memang tak sengaja.. 
darah takde.. 
dia lari.. lepastu terbaring.. 
maafkan ummi .. 
jep dah takde ... 
setengah jam lalu... 😣😣😣

Monday, October 30, 2017

NAK BERIKLAN? SILA KE BLOG OFFICIAL TENGKUBUTANG.COM

NAK BERIKLAN? SILA KE BLOG OFFICIAL TENGKUBUTANG.COM


Hai.. TB nak jemput sesiapa yang singgah blog KUCEN KUCEN BLOG ni ke Blog Official TB, jemput singgah yea.. bagi sesiapa yang nak upah Tb buat review product korang di blog Tengkubutang.com sangat TB alu-alu kan yea.. Blog TB dah cecah 6.5 Juta Pageview.. dan dalam sebulan boleh dapat 100-180k view.. pernah juga cecah 200k keatas, tengok pada entri jugak.. apa-apa pun kalau berminat nak discuss lebih lanjut, boleh je email TB di tengkubutang@gmail.com ..

ok lah.. nak baca entri-entri menarik di Blog TB? boleh terjah link di bawah ni yea! Selamat Membaca dan menggunakan perkhidmatan Review Produk di blog tengkubutang yea! 




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page