Wednesday, March 27, 2013

KOMIK KUCEN DALAM BAHASA JAWI-PART 1

haii.. hari ni nak wat wordless wednesday punya entri tapi mcm x bole jea.. kena menulis juga nampaknya.. he2.. tp x tulis byk lea kann.. teman nak ngajak baca komik yg ditulis dlm jawi.. sape pandai baca jawi silakan baca.. dan sape yg masih belajar jawi bole gak try baca.. klu xleh phm baca translate kat bawah 2.ini part 1.. untuk part 2 akan teman upload nanti yea.. heee.. enjoy baca komik yeaa..

Miaw nak apa ni? td kan dh bg makan? Annur sibuk buat kerjalah..
Haah??
HiiH gerammnya.. Annur belum save lagi la miaww!


Annur, nanti kau kawen sape nak jaga miaw ni?
Huda lea jaga...
Apa pulak Huda yg jaga, bagi org jelah..
Ok.. bg org lah klu mcm 2..
Ini Kucingnya.. 
terima kasih Annur (sambil amik miaw dari Annur)
Haa.. kan senang..
Alamak Annur, Miaw dah balik..
Aha.. Huda jaga diaaa..


Sejuknya malam nii..
Horeyy.. keje pun dh siap..!
Eh? Miaw nak pakai Laptop kea?
Hah? nak pusing?
Laaa.. nak tido kat situ rupanyaaa..


Hari ni Annur Demam, Miaw Jangan Kacau Tau...
Terima Kasih Yea Miaw..
Orang Tak Pernah Tuam Dahi Pakai Kucen Lea Miaw..


 Miaw sakit ke ni?
Yea.. Kejap Lagi aku nak bawak dia dapatkan suntikan
O.. maksud kau injection?
Aaa...
Lain kali sebut lea suntikan.. dia jarang dengar
Manalah aku tahu Miaw paham cakap orang putih...

Miaw!! (bola jatuh dlm adunan kek Annur)
Eh Miaw, jangan usikk..
Adunan ni Annur nak buat kek..
Opocot kau meletoppp.. 


Hari tu makanan miaw habes,
Annur lambat balik dan Miaw sangat lapar..
Annur dah balik.. Miawww... Prankkk..!!
Kenapa ni? 
Langgra Cermin pintu...




 Suka betul Miaw bila kau datang Aisyah..
O.. yeke?
memanglah, kalau kau ada dengan aku pun dia dah takmau manja2..
ha.. ha..
Wah.. kasut aku pun dia sorok atas bumbung..
Dia Tak mau kau balik lea tue..


Panas pulak malam ni, miaw tolong bukakan kipas...?
Sekejap lagi Annur bagi makan yea..
Laaa... betul2 punya buka niii..


Miaw.. Tido tauu..
Aduhh.. takde karan pulakk... (elektrik)
X apa.. boleh pasang lilin..
Accchumm..
Yg tadi 2 mancis terakhir tau tak.. ?


 Ini Kucen saya..
Lapaq kaaa?
kesian hang.. 
XXXXX bole ka?
ayat yg ni teman x paham.. sape leh gitau?
Laaa.. dia nak habaq soh katop(tutup) paipp..


Annur baru lepas goreng ikan, nanti mak belilah lauk buat tambah2..
Haaa! miaw buat apa??
Miaw2 (sambil sayang ikan..konon ngigauu.. ha3)
Cover Kantoi lea 2...


Miawwww..
Eh, Miaw buat apa main kat luar tingkap 2??
Tolong kak Annur, Pintu Kunci.. Miaw nak masuk..
Hah!? Miaw bole bercakap??
Kamu ni Jihah, suka menyakat kakak tauu, kamu ingat miaw 2 patung puppet ?
Haha.. kakak terkenaaa..


Jangan buang bising tau, anak buah Annur tgh tido..
Miawwww...
Baby : Haippp.. mana mau pergi haaaaa..
Miawwww...

========================================================================
Ha2.. semoga korang semua enjoy baca komik kucen ni.. he2.. teman xtau nak credit ke sape komik ni sebab dh lama dh teman simpan buat bacaan masa lapang.. heee.. ingat yea.. baca Jawi dulu.. kalau xleh baca baru tgk translate yg teman buat kat bawah 2.. he2.. bkn ikut ayat pun.. teman buat ikut phm teman jea.. hihihihi.. walau pepun ada jugak yg teman x paham.. gambar ke 4 terakhir.. sape leh bag tau teman apa dia yea..? teman x leh tangkap lea ayat apa yg ditulis dlm jawi 2.. heeee..

Reactions:

22 comments:

  1. comel je kartun dalam jawi :)

    ReplyDelete
  2. comel jer komik kucen ni... tp, nti jgn la lg post gmbr kucen2 kena seksa ker, cedera ker.. Hana nangis ni... kesian, x tahan n x sanggup nk tgk.
    Hana klu ade org post yg bukan2 Hana mmg x sgup tgk. uhuuu

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum...best juga..;)

    ReplyDelete
  4. ala comel nyer.......bermanja dgn miaw...

    ReplyDelete
  5. Alolololo...cik pon suke kucen.meowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

    ReplyDelete
  6. wah byk betul kartun nye ye....hehe menggagah la kite membaca jawi tu....nasib ada rumi kat bawah...

    yg tulisan misteri tu SAMOSA kot...pasal kuih tu nampak 3 segi mcm kuih samosa...

    ReplyDelete
  7. tersenyum tgok komik ni la...:) comil plak tu dalam bahasa jawi...

    ReplyDelete
  8. syiela-->pandai kan org yg buat komik ni.. suka baca komik ni.. heee..

    ReplyDelete
  9. shuhaida saad-->cute n notii mcm kucen2 kita.. heee

    ReplyDelete
  10. Hana Maroo-->sebenarnya teman pun x bole tgk gamba2 mcm 2.. kesian sgt.. ni bila dh jd entri teman takut nak tgk balik.. tp teman tau Hana Maroo mmg penyayang orgnya kan.. tq sebab syg kucen

    ReplyDelete
  11. Remy Hazza--> he2.. miaw yg manja dgn tuan dia ke tuan dia yg manja dgn miaw? ha2..

    ReplyDelete
  12. cik azlyzah-->bagussss.. teman suka pencinta kucen ni.. kita gengg..

    ReplyDelete
  13. Hatimi-->xyah baca semua.. baca sikit2 j.. esok dtg lg baca yg lain2 lak.. lusa dtg lagi baca yg lain lg.. hik3.. =)

    ReplyDelete
  14. ho.. SAMOSA yea ayat misteri 2? hee.. tQ Hatimi.. ungkin sbb teman x pnh dngar ayat SAMOSA 2 so, susah nk agak ayat jawi 2.. hiiii.. (opss.. alasann.. )

    ReplyDelete
  15. lelamaisara-->ha2.. mmg leh tersenyum sorg2 klu baca komik ni.. tambahan pulak klu aksi kucen ni mcm kucen kita sendiri.. hi3

    ReplyDelete
  16. teman akan singgahbalas n komen korang semua.. tq sebab sudi singgah n komen sini.. =)

    ReplyDelete
  17. yg taktau tu die ckp 'samosa blh ke?' kn die tgh mkn time tu..bntuk tiga segi die pgang tu..huhhuhuhu

    ReplyDelete

Hai.. cat lover! meh lea komen kat sini.. kucen2 teman happy sgt kalau korang komen kat sini.. depa ckp.. thank you yu all yg encem, cute,lawo,cun,ganteng! he3..